Οι ηγέτες της Ε.Ε. στον Πάπα – Ποιο μήνυμα τους έστειλε (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Το νόημα της και της κοινής πορείας, στοιχεία που θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν τις βασικές πολιτικές της , τόνισε ο κατά την ομιλία του απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες, στο .

Ο Ποντίφικας υποδέχθηκε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έδρα της , με αφορμή τη σύνοδο που διεξάγεται το Σάββατο στην «Αιώνια Πόλη», για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την επίτευξη της Συμφωνίας της Ρώμης.

Οι δηλώσεις του ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με τη ρητορική του δόγματος Σόιμπλε περί Ευρώπης πολλών ταχυτήτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εκείνοι που τρέχουν πιο γρήγορα, πρέπει να προσφέρουν το χέρι τους σε εκείνους που είναι πιο αργοί».

Διαβάστε εδώ:  Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε «συγχώρεση» για τον ρόλο της Εκκλησίας στη Γενοκτονία της Ρουάντα

Ο Φραγκίσκος είπε επίσης ότι η Γηραιά Ήπειρος είναι αντιμέτωπη σήμερα με ένα «κενό αξιών» και «κινδυνεύει να πεθάνει» εάν δεν βρει εκ νέου τα ιδεώδη των πατέρων ιδρυτών της, όπως την αλληλεγγύη, ενώ καταδίκασε τον αντιμεταναστευτικό λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό που αποτελούν θανάσιμη απειλή για την .

«Όταν ένα σώμα απωλέσει την αίσθηση του πού κατευθύνεται και δεν δύναται πλέον να κοιτάξει μπροστά, βιώνει μια οπισθοδρόμηση και μακροπρόθεσμα κινδυνεύει να πεθάνει» επισήμανε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.