Εξηγήσεις στον ΟΗΕ για τα σκάνδαλα παιδοφιλίας δίνει το Βατικανό

Loading...


Η καθολική εκκλησία αντιμέτωπη με το αίτημα της κάθαρσης. Αντιπροσωπεία από το Βατικανό θα βρεθεί ενώπιον της επιτροπής του ΟΗΕ στη Γενεύη, με αντικείμενο την εφαρμογή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών έχει ζητήσει από την Αγία Έδρα ενημέρωση για τις χιλιάδες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς.
«Το ποίμνιο της εκκλησίας αποτελείται από ανθρώπους που ζουν σε διαφορετικές χώρες, όπου η καθεμία έχει το δικό της νομικό πλαίσιο. Αν διαπράξουν κάποιο έγκλημα στη χώρα τους πρέπει οι τοπικές αρχές
να αναλάβουν δράση και να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», τόνισε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, Φεντερίκο Λομπάρντι.

Για πρώτη φορά η εκκλησία καλείται να δώσει απαντήσεις για τα χιλιάδες σκάνδαλα παιδοφιλίας και τις κατηγορίες για συγκάλυψη.

Η Αρχιεπισκοπή του Σικάγο αποφάσισε να δημοσιοποιήσει 6000 σελίδες με στοιχεία για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από κληρικούς.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των υποθέσεων αφορούν καταγγελίες πριν το 1988. Οι περισσότεροι από τους τριάντα ιερείς που κατηγορήθηκαν έχουν πεθάνει. Σύμφωνα με τον επίσκοπο η κίνηση αποσκοπεί στην ανακούφιση των θυμάτων και των οικογενειών τους.