«Δεν ήθελα να γίνω Πάπας»

Loading...


Έναν ακόμη αυθόρμητο διάλογο εκτός πρωτοκόλλου είχε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος με κάποιους από τους εννέα χιλιάδες, συνολικά μαθητές καθολικών σχολείων τους οποίους έκανε δεκτούς στο Βατικανό.

«Δεν ζω στο παπικό διαμέρισμα, για λόγους που συνδέονται με την προσωπικότητά μου. Για λόγους ψυχικής υγείας», αστειεύτηκε ο Αργεντινός ποντίφικας, απαντώντας σε νεαρή μαθήτρια.

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας διευκρίνισε ότι «δεν είναι μόνον θέμα πλούτου. Έχω ανάγκη να ζω μέσα στον κόσμο. Αν ζούσα μόνος, απομονωμένος, ίσως δεν ένιωθα καλά».

«Θέλατε να γίνετε πάπας;» ρώτησαν τον Φραγκίσκο οι μαθητές. Ο πάπας απάντησε ότι «αν κάποιος δεν αγαπά τον εαυτό του δεν μπορεί να λάβει την ευλογία του Θεού. Και όποιος αγαπά τον εαυτό του δεν μπορεί να θέλει να γίνει πάπας».

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Φραγκίσκος είπε ότι «γνώρισε τον ιταλικό Νότο, την Σικελία χάρη σε φιλμ βασισμένο σε έργο του δραματουργού Λουίτζι Πιραντέλο ενώ παράλληλα, ενθάρρυνε τους καθολικούς πιστούς να ασχοληθούν με την πολιτική: «Δεν μπορούμε να νίψουμε τας χείρας μας σαν τον Πόντιο Πιλάτο. Πρέπει να ασχοληθούμε με την πολιτική, διότι πρόκειται για μια από τις υψηλότερες μορφές ελέους, αφού πρέπει να είναι αφιερωμένη στο καλό όλης της κοινωνίας μας», ολοκλήρωσε ο άγιος πατέρας των ρωμαιοκαθολικών.