Αυτοσχέδια βόμβα σε εκκλησία που θα επισκεπτόταν ο πάπας Φραγκίσκος

Loading...


Έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό εντόπισαν οι Αρχές της Βραζιλίας σε ναό τον οποίο θα επισκεφτεί ο πάπας Φραγκίσκος την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της νοτιαμερικανικής χώρας.

Ο μηχανισμός εντοπίσθηκε σε αποχωρητήριο που βρισκόταν στον χώρο στάθμευσης του ναού Της Κυρίας Μας της Απαρεσίδα, με τους πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας να προχωρούν σε ελεγχόμενη έκρηξη.
Ο ναός βρίσκεται μεταξύ του Ρίο Ντε Τζανάεϊρο και του Σάο Πάολο.

Ο πάπας προσγειώθηκε στο Ρίο το βράδυ της Δευτέρας, με τις βραζιλιάνικες δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή, επιστρατεύοντας 22.000 άνδρες προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλειά του.

Κατά την παραμονή του στο Ρίο, προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα ηγηθεί λειτουργίας στην παραλία της Κοπακαμπάνα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί μία εκ των πάμφτωχων παραγκουπόλεων της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης.
Η επίσκεψη του πάπα στη Βραζιλία έρχεται στον απόηχο των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που τάραξαν τη χώρα, με τους πολίτες να φωνάζουν την οργή τους για το επίπεδο φτώχιας και το υψηλό κόστος ζωής.

Κίνδυνος να χαθεί μία ολόκληρη γενιά

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς την Βραζιλία, ο πάπας, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, στάθηκε στη μάστιγα της νεανικής ανεργίας, δηλώνοντας πως η υφήλιος διατρέχει τον κίνδυνο να «έχει μία γενιά η οποία δεν έχει δουλέψει», παρά το γεγονός ότι η εργασία προσδίδει «αξιοπρέπεια».

Παράλληλα, ο ποντίφικας επέκρινε αυτό που χαρακτήρισε ως «κουλτούρα» απόρριψης των ηλικιωμένων, τους οποίους, όπως είπε, «πετάμε μακριά» σαν να μην έχουν τίποτα να προσφέρουν.Ετικέτες