Πώς ο Πάπας μετέτρεψε τη Νέα Υόρκη σε φρούριο για 39 ώρες (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η άφιξη του Πάπα στη Νέα Υόρκη παράλληλα με δεκάδες ηγέτες και τα επιτελεία τους δημιούργησαν έναν πραγματικό εφιάλτη για τις υπηρεσίες ασφαλείας που είχαν αναλάβει να περιφρουρήσουν το ταξίδι.

 Η Νέα Υόρκη μετατράπηκε σε φρούριο και τα μέτρα ήταν πρωτοφανή, αλλά και ένα τεράστιο τεστ για την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες.

Το νούμερα που αποκαλύπτει το Vocativ είναι ενδεικτικά του τι σημαίνει να έχεις στην πόλη σου έναν τόσο σημαντικό επισκέπτη. Περίπου 7.000 αστυνομικοί ήταν επί ποδός κάθε στιγμή για την προστασία του Πάπα. Την Πέμπτη, οι αξιωματικοί πραγματοποίησαν έλεγχους σε κάθε γωνιά της διαδρομής που θα ακολουθούσε ο Πάπας και εθεάθησαν να ελέγχουν ακόμη και τα σκουπίδια κοντά στην πλατεία Madison.

Περίπου 1.173 οχήματα ήταν στους δρόμους σε διαρκείς περιπολίες κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων του Πάπα ενώ ελικόπτερα της Αστυνομίας πετούσαν διαρκώς πάνω από την πόλη παρατηρώντας κάθε κίνηση της πομπής του Ποντίφικα. Το Λιμενικό και σκάφη της αστυνομίας είχαν παραταχθεί και χτένιζαν το Εast River μπροστά από το κτίριο του ΟΗΕ.

Με τόσες πολλές προσωπικότητες να μετακινούνται σε όλη την πόλη και την ασφάλειά τους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το αρχηγείο της Νέας Υόρκης έκανε λόγο για 200 αυτοκινητοπομπές που απαιτούσαν συνοδεία και δημιούργησαν ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα στην πόλη. Την γενικότερη επίβλεψη του σχεδίου είχαν οι Μυστικές Υπηρεσίες αλλά στην εκτέλεσή του αναμείχθηκαν 50 ακόμη υπηρεσίες και οργανισμοί συμπεριλαμβανομένου του FBI, του NYPD και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Τεράστια ήταν όμως και η επιχείρηση για την περίφραξη των δρόμων και τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας. Ενδεικτικά χρησιμοποιήθηκαν 818 τόνοι μπετόν για τα εμπόδια κατά μήκος της αυτοκινητοπομπής του Πάπα ενώ συνολικά 39 μίλια διαδρομής είχαν απομονωθεί με ξύλινα και μεταλλικά οδοφράγματα. Όλα αυτά για μόλις 39 ώρες παραμονής και μετακίνησης του Πάπα στη Νέα Υόρκη σημειώνει το Vocativ.  

 

 

 

 Ετικέτες