Πλειάδα ποδοσφαιρικών αστέρων στο διαθρησκειακό φιλικό που διοργάνωσε ο Πάπας (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Χιλιάδες φίλαθλοι, νέοι και γέροι, βρέθηκαν χθες το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης για να παρακολουθήσουν τους μεγάλους Roberto Baggio, Javier Zanetti και Diego Armando Maradona, μεταξύ άλλων, να λαμβάνουν μέρος στο Διαθρησκευτικό αγώνα για την ειρήνη.

Οι παίκτες εκπροσωπούσαν τους βουδιστές, τους Χριστιανούς, καθώς και Εβραίους, Ινδουιστές, Μουσουλμάνους και άλλες θρησκείες.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο να  προβάλει την ανάγκη της ενότητας και της αλληλεγγύης για την υποστήριξη της παγκόσμιας ειρήνης και για να καταδείξει τη δύναμη του αθλητισμού για την οικοδόμηση της ειρήνης.

Ο Xavier Zanetti, άλλοτε αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αργεντινής και νυν αντιπρόεδρος της Ίντερ, χαρακτήρισε τον αγώνα ως «μια συμβολική χειρονομία για να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι πρέπει να οικοδομήσουμε έναν κόσμο της ειρήνης, που να βασίζεται στο διάλογο και στο σεβασμό προς τους άλλους. «
Ο ίδιος δήλωσε ότι ο αγώνας ήταν  ρητή επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι 50 πρώην και νυν επαγγελματίες παίκτες συναντήθηκαν με τον Πάπα στο Βατικανό.
Ο Πάπας είπε στους αθλητές ότι η εκδήλωση ήταν «μια ιδιαίτερα συμβολική χειρονομία για να δείξει ότι είναι δυνατόν να οικοδομήσουμε έναν πολιτισμό της συνάντησης και έναν κόσμο της ειρήνης, όπου οι πιστοί διαφορετικών θρησκειών – διατηρώντας την ταυτότητά τους … μπορούν να ζουν μαζί σε αρμονία και αμοιβαίο σεβασμό . «
 
Ο Πάπας είπε πως οι «διακρίσεις» είναι το ίδιο όπως η «περιφρόνηση», και με το παιχνίδι τους οι παίκτες θα έλεγαν «όχι σε όλες διακρίσεις.»
«Οι Θρησκείες», πρόσθεσε, «καλούνται να είναι τα οχήματα της ειρήνης και ποτέ του μίσους.»
«Η θρησκεία και ο αθλητισμός», κατέληξε, «μπορούν να συνεργάζονται και να προσφέρουν σε ολόκληρη την κοινωνία εύγλωττα σημάδια αυτής της νέας εποχής στην οποία οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν το σπαθί ο ένας εναντίον του άλλου «

Τα έσοδα του αγώνα θα πάνε στο «Un’Alternativa di Vita», ένα έργο που υποστηρίζει φτωχά παιδιά στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.

 

 Ετικέτες