Πάπας Φραγκίσκος: Συλλείτουργο με Βαρθολομαίο και επίσκεψη στην Αγία Σοφία

Loading...


Το Βατικανό ανακοίνωσε λεπτομέρειες από το πρόγραμμα του ταξιδιού του Πάπα Φραγκίσκου στην Τουρκία, ταξίδι που θα περιλαμβάνει και την νέα συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Το ταξίδι θα διεξαχθεί το διάστημα 28 – 30 Νοεμβρίου. Ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί την Αγία Σοφία, το Μπλε Τζαμί και άλλα αξιοθέατα. 
Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συμμετάσχει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στις εορταστικές εκδηλώσεις της γιορτής του Αγίου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου,.

Ο Πάπας έχει προγραμματιστεί να αφιχθεί στην Άγκυρα, την τουρκική πρωτεύουσα, στις 28 Νοεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και τον επικεφαλής του τουρκικού γραφείου θρησκευτικών υποθέσεων, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μουσουλμανική αρχή της χώρας.

Ο Φραγκίσκος  θα πετάξει στην Κωνσταντινούπολη, μετά από μια μέρα στην Άγκυρα, και εκεί αναμένεται να επισκεφθεί το Μουσείο της Αγίας Σοφίας, Μετά την Αγία Σοφία, Φράνσις θα επισκεφθεί, επίσης, το Μπλε Τζαμί όπως ευρέως ονομάζεται λόγω των τυρκουάζ κεραμικών πλακιδίων  στο εσωτερικό του.
Οπως ανέφερε το Βατικανό, ο Πάπας θα έχει μια ιδιωτική συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην πορεία μέχρι την γιορτή του Αγίου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου, οπότε θα συλλειτουργούν με τον πατριάρχη. Ετικέτες