Πάπας-Πατρ. Μόσχας: Μετά τα χαμόγελα η Ουνία τους χωρίζει ξανά

Loading...


Χθες γράφαμε πως αφού έσβησαν τα φώτα της ράμπας από τη…θεαματική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Μόσχας βγήκε πάλι στην επιφάνεια το πρόβλημα των Ουνιτών και παραθέσαμε τους νέους προβληματισμούς του ρωσικού πατριαρχείου. Χθες από το αεροπλάνο της επιστροφής προς τη Ρώμη ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε σχετικά και ουσιαστικά δικαιολόγησε τη στάση των Ουνιτών. 

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος λοιπόν μίλησε επίσης εκτενώς για την ιστορική συνάντησή του την περασμένη Παρασκευή με τον Πατριάρχη Κύριλλο  και για τις ανησυχίες των Ελλήνων Καθολικών (Ουνιτών) στην Ουκρανία οι οποίοι αισθάνονται προδομένοι από την συνάντηση.

Ο ίδιος είπε ότι αντιλαμβάνεται αυτούς τους φόβους, που εκφράζονται από τον Ουνίτη Αρχιεπίσκοπο Sviatoslav Shevchuk, προσθέτοντας πάντως ότι έχει το δικαίωμα να έχει τις ιδέες του σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Είναι σημαντικό να λάβουν τα σχόλια σε αυτό το πλαίσιο, επιμένει ο Πάπας, δεδομένου ότι ο Αρχιεπίσκοπος Shevchuk περιγράφει επίσης τη συνάντηση ως «ένα καλό πράγμα», το οποίο ελπίζει ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω διάλογο.

 Ετικέτες