Πρωτόκολλο συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας στον προσκυνηματικό τουρισμό

Loading...


Έφτασε την Τετάρτη στο Βελιγράδι αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων με τον Πρόεδρό της Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, προκειμένου να λάβει μέρος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITTFA.

Το γεγονός, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στη διεθνή τουριστική σκηνή, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη και στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ανάμεσα στους Έλληνες συνεκθέτες και σε ειδικό χώρο παρουσιάζονται οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ξενόγλωσσο οπτικοακουστικό υλικό των Μονών και των Προσκυνημάτων τους.
Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων, η ελληνική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση γνωριμίας με τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο. Τα μέλη του γραφείου συνεργάστηκαν με το αντίστοιχο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Σερβίας, προκειμένου να ετοιμάσουν, εκτός των άλλων, και Πρωτόκολλο Συνεργασίας των δύο αδελφών Εκκλησιών σε θέματα που αφορούν τη συνεργασία και ανάπτυξη των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στις δύο χώρες.

Η Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, (Γραμματέα), Αθανάσιο Ραφτόπουλο, Βασίλειο Τζέρπο και Χρήστο Πετρέα, θα παραμείνει στο Βελιγράδι μέχρι και την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014, ημέρα λήξεως της Διεθνούς Εκθέσεως, ενώ την αποστολή συνοδεύει η Ελληνίδα Τουριστική Επιχειρηματίας κ. Κατερίνα Μούσμπεχ, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταξιδιωτικού Γραφείου «MidEast». Το γραφείο αποτελεί έναν από τους συνεργαζόμενους με την Εκκλησία της Ελλάδος Τουριστικούς Οργανισμούς για το έτος 2014 και οικονομικό χορηγό της αποστολής.

1Ετικέτες