Γέροντας Αμβρόσιος: Ο καρκινοπαθής και τα δύο χειρουργεία

Loading...


ΓΕΓΟΝΟΣ

Τον Αύγουστο του 1996 ο Γιάννης Β. μπήκε στο νοσοκομείο «Μεταξά» με  των γεννητικών οργάνων και πολλαπλές στους πνεύμονες.

Σαν περιστατικό θεωρήθηκε από τα πλέον σοβαρά που είχαν εισαχθεί ποτέ στο νοσοκομείο.

 

Τα περιθώρια ίασης ήταν ελάχιστα. Άρχισε χημειοθεραπείες βαριές, που όταν τελείωσαν θα έπρεπε, είπαν οι γιατροί, να κάνει δύο χειρουργικές επεμβάσεις στους πνεύμονες, σε διάστημα 20 ημερών η μια από την άλλη και με διάρκεια χειρουργείου πάνω από 7 ώρες η καθεμιά, κατά τις οποίες θα του αφαιρούσαν περίπου τον μισό από κάθε πνεύμονα.

Προτού χειρουργηθεί, μέσω ενός γνωστού του ιερέα επισκέφθηκε τον Γέροντα Αμβρόσιο, ο οποίος εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην Αθήνα. Μόλις τον είδε ο Γέροντας, του είπε ότι ο συγκεκριμένος καρκίνος είχε αιτία μια συγκεκριμένη αμαρτία που διέπραξε και τον προέτρεψε να μη χειρουργηθεί, γιατί τα φάρμακα είχαν κάνει τη δουλειά τους.

Ο άνθρωπος αποφάσισε να τον ακούσει, παρ ότι οι γιατροί επέμεναν ότι πρέπει να χειρουργηθεί, γιατί αλλιώς η νόσος θα είχε συνέχεια. Και πήγε στον νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Οι εκεί γιατροί, μετά από εξετάσεις δυο εβδομάδων, του ανακοίνωσαν ότι είναι απολύτως υγιής και ότι δεν χρειαζόταν κάτι επιπλέον.

Από τότε έχουν περάσει 12 χρόνια και δεν έχει αντιμετωπίσει πάλι το παραμικρό πρόβλημα υγείας. Και όχι μόνο αυτό. Στις τελευταίες αξονικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι μεγάλοι όγκοι στον πνεύμονα, που είχαν καεί από τα φάρμακα και είχαν γίνει νεκρές μάζες, έχουν εξαφανιστεί και στον χώρο αυτό υπάρχει πάλι αιμάτωση και τριχοειδή αγγεία. Έγινε δηλαδή πάλι πνεύμονας, κάτι που δεν είναι φυσιολογικό να συμβεί.