Εσείς πιστεύετε στον Παράδεισο και την Κόλαση; Τι έδειξε πανευρωπαϊκή έρευνα και που κατατάσσεται η Ελλάδα

Οι άνθρωποι στην αρχαία Ελλάδα, τη Μεσοποταμία, την Αίγυπτο και την Κίνα πίστευαν ότι υπάρχει ένας δυστοπικός χώρος μαρτυρίων, στον οποίο καταλήγουν όσοι έχουν βλάψει άλλους συνανθρώπους τους στη ζωή τους.

Το World Values Survey, λοιπόν, πραγματοποίησε μια πανευρωπαϊκή έρευνα και βρήκε το ποιες χώρες υποστηρίζουν την ύπαρξή της κόλασης και του παραδείσου περισσότερο ή λιγότερο. Ποια κράτη βρίσκονται, λοιπόν, στην κορυφή της λίστας και σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Οι χώρες που πιστεύουν περισσότερο στην κόλαση και στον παράδεισο

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε διάστημα τριών ετών – από το 2017 έως το 2020 – ενώ σε αυτή συμμετείχαν πολίτες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εκτός της Ιρλανδίας, του Βελγίου και του Κοσόβου.

Όπως κατάδειξαν, λοιπόν, τα αποτέλεσμα της αποκαλυπτικής έρευνας που είδαν το φως της διασημότητας πριν από μερικές ημέρες, η χώρα με τους περισσότερους πολίτες που πιστεύουν πως υπάρχει η κόλαση, είναι η Τουρκία με το ποσοστό να ξεπερνά για λίγο το 90%.

Ψηλά είναι, επίσης, τα ποσοστά σε Βοσνία – Ερζεγοβίνη (72,1%), Ρουμανία (55,5%), Πολωνία (53,4%) και Μαυροβούνιο (52%). Η Ελλάδα βρίσκεται στις ακριβώς επόμενες θέσεις.

Σε ποια θέση συναντάμε την Ελλάδα

Όπως αποκαλύπτεται στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε βάθος τριών ετών από το World Values Survey, το ποσοστό των Ελλήνων που πιστεύουν στην ύπαρξη της κόλασης αγγίζει το 44,3%. Η συγκεκριμένη επίδοση την κατατάσσει πολύ ψηλά στη λίστα και στην ίδια κλίμακα με Κύπρο (49,5%), Σκόπια (47,5%), Λιθουανία (40,7%) και Κροατία (40,1%).

Στον αντίποδα, στην Ευρώπη υπάρχουν ορισμένα κράτη, τα ποσοστά των πολιτών των οποίων πιστεύουν στην κόλαση είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Οι περισσότερες εξ αυτών βρίσκονται στην βόρεια Ευρώπη και στην Σκανδιναβία.

Συγκεκριμένα στην τελευταία θέση βρίσκεται η Δανία με το ποσοστό να μην ξεπερνά το 10% (9,4%) ενώ ακολουθούν Σουηδία (12,3%), Ισλανδία (12,9%), Νορβηγία (14,2%), Φινλανδία (14,5%), Γερμανία (15,7%), Τσεχία (16,2%) και Ελβετία (16,9%).

pentapostagma.gr