Άγιος Χαράλαμπος και το θαύμα με τη μονομερίτικη κλωστή

Loading...


Γράφει η Ευαγγελία Χ.Λιάπη
Ο είναι ένας θαυματουργός Άγιος που σύμφωνα με το Συναξαριστή μαρτύρησε σε ηλικία 113 ετών.

Θεωρείται προστάτης των επιδημιών και ειδικότερα της πανώλης που τα παλαιότερα χρόνια σκόρπιζε το θάνατο και αποδεκάτιζε πόλεις και χωριά.

Στη Λήμνο σύμφωνα με την τοπική παράδοση κάποτε η πανώλη σκόρπιζε το θανατικό τόσο στους ανθρώπους όσο κι ανάμεσα στα ζώα.
Ιδιαίτερα στο χωριό Βάρος ο ιερέας δεν περνούσε ημέρα χωρίς να ενταφιάσει κι από ένα συγχωριανό του.

Μια πολύ πιστή γυναίκα του χωριού κάποια στιγμή είδε στον ύπνο της τον Άγιο Χαράλαμπο να βγαίνει από την εκκλησία του χωριού και να της παραγγέλνει να κατασκευάσουν μονομερίτικη κλωστή και με αυτή να τυλίξουν το χωριό.

Διαβάστε εδώ:  Θαύμα Αγίου Παρθενίου: Απαλλαγμένος από καρκίνο από το 1988

Πράγματι η γυναίκα αυτή την άλλη μέρα κάλεσε αξημέρωτα στο σπίτι της όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια του χωριού κι αφού καθάρισαν το βαμβάκι, το έγνεψαν και στη συνέχεια δημιούργησαν τη κλωστή. Όλα αυτά τα έκαναν μέσα σε μια ημέρα ενώ καθώς δούλευαν προσεύχονταν στον Άγιο Χαράλαμπο.

Στην συνέχεια με το νήμα που είχαν φτιάξει περικύκλωσαν όλο το χωριό προσευχόμενοι. Ύστερα μάζεψαν το νήμα και το πέταξαν στη θάλασσα. Μαζί με τη κλωστή πετάχτηκε και το κακό. Έτσι σώθηκε το χωριό του Βάρους από το θανατικό.

Σε ανάμνηση του θαύματος αυτού τα παλαιότερα χρόνια την παραμονή του εορτασμού του περίζωναν την εκκλησία του χωριού με μονομερίτικη κλωστή για προστασία του χωριού από το κακό.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr