Τι είπε ο Πατριάρχης Μόσχας στην Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας

Loading...


Σε τακτική της συνεδρία υπό την προεδρία του συνήλθε στις 9 Μαρτίου 2017 στην Πατριαρχική και Συνοδική κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ Μόσχας η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου .

Προσφωνώντας τους Συνοδικούς Αρχιερείς ο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έχουμε εισέλθει στο επετειακό έτος, το έτος αναμνήσεως των προ 100 ετών τραγικών γεγονότων, το οποίο αφιερώνεται στη μνήμη των νεομαρτύρων και ομολογητών της Ρωσίας και ένα έτος κατά το οποίος πρόκειται να συνέλθει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας. Γι’αυτό έχουμε διευρυμένη ημερήσια διάταξη τόσο της σημερινής συνεδριάσεως, όσο και της τρεχούσης χρονιάς».

Λαμβάνοντας υπόψη την αφοσιωμένη αρχιερατεία και με αφορμή την 65η επέτειο των γενεθλίων και την 25η επέτειο της εἰς Επίσκοπον χειροτονίας ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας απένειμε παράσημο του Οσίου Σεραφείμ του Σαρόφ Α’ Τάξεως στον Μητροπολίτη Μινσκ κα Ζασλάβλ Παύλο, Πατριαρχικό Έξαρχο πάσης Λευκορωσίας.

Διαβάστε εδώ:  Πατριάρχης Κύριλλος: «Ασθένεια της εποχής τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»

Τα μόνιμα μέλη της είναι: ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, ο Μητροπολίτης Κρουτίτσης και Κολόμνας Ιουβενάλιος, ο Μητροπολίτης Κισινέ και Μολδαβίας Βλαδίμηρος, ο Μητροπολίτης Αστανάς και Καζακστάν Αλέξανδρος, ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Περιφέρειας στη Δημοκρατία του Καζακστάν, ο Μητροπολίτης Τασκένδης και Ουζμπεκιστάν Βικέντιος, ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κεντρώας Ασίας, ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκας Βαρσανούφιος, ο Πρωτοσυγκελεύων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Μητροπολίτης Μινσκ και Ζασλάβλ Παύλος, Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Για να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις της θερινής περιόδου (Μάρτιος –Αύγουστος) προσεκλήθησαν επίσης: ο Μητροπολίτης Νικολάγιεφ και Οτσάκοβο Πιτιρίμ, ο Μητροπολίτη Χαμπάροβο και Πριαμούργιε Βλαδίμηρος, ο Μητροπολίτης Αστραχάν και Καμύζιακ Νίκων, ο Επίσκοπος Καράκας και Νότιας Αμερικής Ιωάννης, ο επίσκοπος Ναριάν Μαρ και Μέζεν Ιάκωβος.