Θεία λειτουργία στην κρύπτη της βασιλικής του Αγ. Νικολάου στο Μπάρι από τον Μητρ. Ιλαρίωνα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη στην κρύπτη της βασιλικής Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας στο , τέλεσε στις 13 Δεκεμβρίου 2016, την ημέρα μνήμης Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος πραγματοποιήσε επίσκεψη εργασίας στην Ιταλία.

 

Επίσης συλλειτούργησαν ο Πρωθιερέας Ανδρέας Μποϊτσόφ, Προϊστάμενος του Μετοχίου της Ρωσικής Εκκλησίας στο Μπάρι, ο Ιερέας Αλέξιος Ντίκαρεφ, στέλεχος του ΤΕΕΣ, ο Ιερομόναχος Ζωτικός Γκαϊέφσκυ, κληρικός του Ιερού Ναού Αγιου Νικολάου – Μετοχίου της Ρωσικής Εκκλησίας στη Σόφια, ο Πρωθιερέας Πέτρος Χολόντυ, κληρικός της Υπερορίου Ρωσικής Εκκλησίας και ο διάκονος Νικόλαος Όνο, υποψήφιος διδάκτωρ του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος.

Μετά τη λήξη της Θείας Συνάξεως ο Ιεράρχης κήρυξε το θείο λόγο, όπου ευχήθηκε στο εκκλησίασμα για τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση μεταλαμπάδευσε το Ευαγγέλιο στο χώρο της ιστορικής Ρωσίας. Κατά τον κ. Ιλαρίωνα ήταν ιδιαίτερη ευλογία του Θεού ότι η Θεία Λειτουργία αυτή την εόρτια ημέρα ετελέσθη παρουσίᾳ των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, του πλέον τιμωμένου Αγίου της Ρωσικής Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας τόνισε ότι όχι μόνο οι χριστιανοί διαφόρων Εκκλησιών τιμούν τον Άγιο, αλλά και οι οπαδοί λοιπών θρησκειών και με αυτό τον τρόπο ενώνει ο Άγιος τη Δυσή με την Ανατολή, τρέχοντας να βοηθήσει όσους με θερμουργό και ειλικρινή πίστη και προσευχή καταφεύγουν στη σκέπη του.

Αυθημερόν ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας μετέβη στο Μετόχιο της Ρωσικής Εκκλησίας στο Μπάρι, όπου θαύμασε δύο παρεκκλήσια και τον ξενώνα.

Περαίνων την επίσκεψή του ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ ευχήθηκε στον Προϊστάμενο του Μετοχίου Πρωθιερέα Ανδρέα Μποϊκώφ, ο οποίος ήγε τα ονομαστήριά του, να τον ενδυναμώνει ο Θεός στις προσπάθειες εξωραϊσμού του Μετοχίου.

timthumb-1