Συνάντηση του Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος με τον Βρετανό Πρέσβη στη Ρωσία

Loading...


Με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας στη Ρωσική Ομοσποδνία κ. Τιμ Μπάροου πραγματοποίησε συνάντηση στο γραφείο του στις 26 Νοεμβρίου 2012 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Επίσης παρέστησαν ο πρωθιερεύς Σέργιος Ζβοναριώφ, Γραμματεύς του ΤΕΕΣ επί των υποθέσεων εξωτερικού και ο κ. Τζαΐμς Φορντ, Β΄Γραμματεύς του πολιτικού τμήματος της Πρεσβείας.

Αφού καλοσώρισε τον Πρέσβη ο Μητροπολίτης Ιλαρίων μοιράστηεκ τις αναμνήσεις του από τη φοίτησή του στο Πανεπιστήμιο Οξφόρδης καθώς και από την τελευταία επίσκεψή του στο Λονδίνο για τις πανηγυρικές εκδηλώσεις επί τῃ πεντηκονταετίᾳ της επαρχίας Σούροζ της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο Ιεράρχης ενημέρωσε τον προσκεκλημένο για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, τη θέση και το ρόλο της στη σύγχρονη κοινωνία, τη θρησκευτική κατάσταση στη Ρωσία, το διαθρησκειακό διάλογο και τη συνεργασία.

Κατά τη συνάτηση συζητήθηκάν θέματα όπως η θέση των χριστιανών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, οι τελευταίες πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου Μόσχας και ειδικότερα η συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Πολωνίας στην προσέγγιση μεταξύ των λαών Ρωσίας και Πολωνίας καθώς και η σύγχρονη κατάσταση των σχέσεων Ορθοσόξων-Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων-Αγγλικανών.

Εν κατακλείδι ο Μητροπολίτης Ιλαρίων προσέφερε ενθύμια στους προσκεκλημένους.