Συνάντηση του Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος και του Αρχιεπισκόπου Εγκόργιεφσκ Μάρκου με το Δήμαρχο Ιεροσολύμων

Loading...


Συνάντηση με το Δήμαρχο Ιεροσολύμων Νιρ Μπαρκάτ πραγματοποίησαν στις 20 Σεπτεμβρίου 2012 στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχέιου Μόσχας ο Πρόεδρός του Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας και ο Αρχιεπίσκοπος Εγκόργειφσκ Μάρκος, Διοικητής της Διεύθυνσης των ιδρυμάτων εξωτερικού του Πατριαρχείου Μόσχας. Επίσης συμμετείχαν ο ιερομόναχος Στέφανος Ηγκούμνωφ, ο Διευθυντής του Γραφείου του Δήμου Ιεροσολύμων Μ Σαλεγιέμ, η αναληρωτής Δήμαρχος Ιεροσολύμων Μ. Νόβικοβα…

ο σύμβουλος του Δημάρχου Ιεροσολύμων για τις διεθνείς σχέσεις . Μπ. Κοέν, ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Ρωσία κ. Ντ. Γκολεντέρ, ο πληρεξούσιος υπουργός της Πρεσβείας του Ισραήλ κ. Ο. Σλοβ κια ο Πρόεδρος της Ρωσικής Εβραϊκής Διασκέψεως κ. Γ. Κάννερ.

Οι Ρώσοι Ιεράρχες θερμά καλωσόρισαν τον Επικεφαλής της πόλεως Ιεροσολύμων. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως σε αδελιλφική ατμόσφαιρα συζητήθηκαν οι σχέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας και το Ισραήλ και το Πατριαρχείο Ιερουσαλήμων καθώς και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. Τα μέρη επεσήμαναν τη θετική δυναμική ανάπτυξης των προσκυνηματικών περιηγήσεων από τους πιστούς της Ρωσικής Εκκλησάις προς τους Αγίους Τόπους.

Στο τέλος έγινε η ανταλλαγή ενθυμίων.