Συνάντηση του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος με τον Μπαν Γκι-Μουν

Loading...


Με τον κ. Μπαν Γκι Μουν, Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πραγματοποίησε συνάντηση στις 23 Οκτωβρίου 2012 στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο κ. Μπαν Γκι Μουν καλωσόρισε θερμώς τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα και ζήτησε να μεταφερθούν οι ευχές του στον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Ο Επικεφαλής του ΟΗΕ επισήμανε τον αυξάνοντα ρόλο των θρησκευτικών κοινοτήτων στην αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Ιεράρχης ενημέρωσε τον Μπαν Γκι Μουν για τα κρούσματα διακρίσεως σε βάρος των χριστιανών σε διάφορες περιοχές της υφηλίου και τόνισε ότι μια από τις προτεραιότητες της εξωτερικής δράσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας είναι η καταπολέμηση αυτών των φαινομένων.  Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ υπογράμμισε τη σημασία διατηρήσεως των παραδοσιακών ηθικών αξιών στην κοινωνία.

Μετά το πέρας της συζητήσεως ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ προσέφερε ενθύμια στον κ. Μπαν Γκι Μουν.

Σημειωτέον ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ κ. Β. Τσούρκιν, ο ανώτερος σύμβουλος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ρωσίας στον ΟΗΕ κ. Γ. Λουκιάντσεφ καθώς και μέλη της συνοδείας του Σεβασμιωτάτου κ. Ιλαρίωνος: ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος κ. Λ. Σεβαστιάνωφ, ο ιεροδιάκονος Ιωάννης Κοπεΐκιν, βοηθός του Προέδρου του ΤΕΕΣ, και ο κ. Μ. Παλάθιο, στέλεχος του ΤΕΕΣ.