Ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας δέχθηκε αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας

Loading...


Την αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας δέχθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2012 στα Γραφεία του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρωθιερέας Μιχαήλ Τίτσα, Σύμβουλος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας για εξωτερικές εκκλησιαστικές σχέσεις, ο πρωθιερέας Νικόλαος Ντίμας, Διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού «Trinitas», ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Δημητρού, Διευθυντής των εργαστηρίων του Πατριαρχείου Ρουμανίας…

ο κ. Κυπριανός-Βασίλειος Ολινίκι, Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Trinitas» καθώς και ο διάκονος Ευγένιος Ρογκότι, στέλεχος του Τμήματος Διεκκλησιαστικών και Διομολογιακών Σχέσεων του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Από τη ρωσική πλευρά στη συνάντηση παρέστησαν ο πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματεύς του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων σχέσεων και ο ιερομόναχος Στέφανος Ηγκούμνωφ, στέλεχος του ΤΕΕΣ.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για δάφορες πτυχές της εξωτερικής δράσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Οι προσκεκλημένοι έθεσαν ερωτήσεις στον Πρόεδρος του ΤΕΕΣ σχετικά με τη Ρωσική Εκκλησία, τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, Εκκλησίας και Κοινωνίας. Τα μέρη συζήτησηαν τις σημερινές προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει η Εκκλησία.

Αυθημερόν νωρίτερα ο Πρόδρος του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Βσέβολοντ Τσάπλιν είχε συνάντηση με τη Ρουμανική αποστολή.

Επίσης η Ρουμανική αντιπροσωπεία αφού ξεναγήθηκε στην Πατριαρχική κατοικία της ΙΕράς Μονής του Αγίου Δανιήλ, έτυχε υποδοχής από τον Πρωτοσύγκελο του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Σαράνσκ και Μορδοβίας Βαρσανούφιο και τον Επίσκοπο Σολνετσνογόρσκ Σέργιο, Διευθυντή της Διοικητικής Γραμματείας του Πατριαρχείου Μόσχας. Για τη λειτουργία των γραφείων της Διοικήσεως του Πατριαρχείου Μόσχας τους επισκέπτες ενημέρωσε ο Αρχιμανδρίτης Σάββας Τουτουνώφ, αναπληρωτής Πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Επίσης οι Ρουμάνοι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν την Ιερά Γυναικεία Μονή της Αγίας Σκέπης της Παναγίας, όπου φυλάσσονται τα τιμία λείψανα της Οσίας Ματρώνης Μόσχας και στην Ιερά Μονή της Παναγάις Ντονσκάγια, όπου προσκύνησαν τα τιμία λείψανα του Αγίου Τύχωνος Πατριάρχου πάσης Ρωσίας. Αυθημερόν η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Μόσχας.

Τέλος το πρόγαμμα της επισκέψεως της Ρουμανικής αποστολής στη Ρωσίας περιλαμβάνει το προσκύνημα στη Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Σεργίου και την επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Γιαροσλάβλ.