Ο Βλ.Πούτιν μίλησε στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην πανηγυρική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του μίλησε σήμερα ο . Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ο ισχυρός δεσμός του Κράτους και της Εκκλησίας και μάλιστα η σημερινή παρουσία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς αρχίζουν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδος από την ανασύσταση του Πατριαρχείου.

Στην ομιλία του ο Βλ.Πούτιν αναφέρθηκε στην πορεία της ρωσικής Εκκλησίας και μεταξύ άλλων είπε: «Πρέπει να θυμόμαστε τα διδάγματα του παρελθόντος και ότι η κοινωνία έχει εξελιχθεί σταθερά και αρμονικά. Αξίζει μεγάλο σεβασμό η συμβολή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ εθνοτήτων και στο θρησκευτικό κόσμο, την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου και της συνεργασίας με άλλες παραδοσιακές θρησκείες της Ρωσίας.

Διαβάστε εδώ:  Στη Μόσχα οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων

Το πνευματικό κενό το γεμίζουν εξτρεμιστές και ιδεολόγοι της τρομοκρατίας, εχθροί της προόδου και κάθε πολιτισμός. Ξέρουμε τι έκαναν οι τρομοκράτες, για παράδειγμα στη Συρία, πώς διώκουν τους συμπατριώτες τους και τους Χριστιανούς, κατέστρεψαν τους Ναούς και σκότωσαν».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας προσέφερε ως δώρο μια ιστορική Εικόνα του Αγίου Νικολάου του 1812.