Ο Πατριάρχης Μόσχας δέχθηκε Αμπχάζιους κληρικούς

Loading...


Τους Ορθοδόξους κληρικούς της Αμπχαζίας κατόπιν αιτήματός τους δέχθηκε στην Πατριαρχική κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ Μόσχας, στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ιερέας Βησσαρίων Απλίαα, ο ιερομόναχος Ιγνάτιος Κιούτ, ο ιερομόναχος Βασιλίσκος Λεΐμπα και ο ιερέας Δαλμάτος Γκόπια.  Ακόμα συμμετείχε ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Οι εκπρόσωποι του ιερού κλήρου της Αμπχαζίας ενημέρωσαν τον Αγιώτατο Πατριάρχη για την εκκλησιαστική κατάσταση στην πατρίδα τους και τις αρνητικές επιπτώσεις των σχισματικών ενεργειών των τεθέντων σε αργία  κληρικών, για την καταπάτηση των ιερών κανόνων της Εκκλησίας από όσους τόλμησαν να τελέσουν της Θεία Λειτουργία και λοιπές ιεροπραξίες στην Ιερά Μονή του Αγίου Αποστόλου Σίμωνος Κανανίτου Νέου Άθωνος.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως τα μέρη προβληματίσθηκαν για την σημερινή εκκλησιαστική κατάσταση στη Δημοκρατία και τόνισαν την ανάγκη της διευθετήσεώς της σε πλήρη συμφωνία με τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας.