Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας επισκέφθηκε την Μογγολία

Loading...


Την πρωτεύουσα της Μογγολίας Ουλάν Μπάτορ επισκέφθηκε κατ΄επιστροφήν από το Τόκιο στη Μόσχα, στις 17-18 Σεπτεμβρίου 2012, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Απόγευμα, στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μογγολία κ. Β. Σαμοΐλενκο, όπου συμμετείχε επίσης και ο πρωθιερέας Αλέξιος Τρουμπάτς, Προϊστάμενος της ενορίας Αγίας Τριάδος της Ουλάν Μπάτορ του Πατριαρχείου Μόσχας και άλλοι.

Συζητήθηκαν θέματα της διαποίμανσης των συμπατριωτών, οι οποίοι μόνιμα ή προσωρινά κατοικούν στη Μογγολία.

Το πρωϊ, στις 18 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ουλάν Μπάτορ, όπου έγινε δεκτός από τους πιστούς σύμφωνα με το Ρωσικό έθιμο με ψωμί και αλάτι. Ο πρωθιερέας Αλέξιος Τρουμπάτς προσφώνησε τον Ιεράρχη από τον άμβωνα. Αντιφωνών ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας διαβίβασε στο εκκλησίασμα χιαρετισμό και ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, ο οποίος ταξίδευσε στην Ουλάν Μπάτορ το 2001 από τη θέση του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων και έθεσε το θεμέλιο λίθο του Ναού Αγίας Τριάδος.

Εξερχόμενος του Ναού ο Ιεράρχης πέρασε από το γυμναστήριο της ενορίας, όπου εκείνη της στιγμή γίνονταν προπονήσεις στο μποξ και στην Ιαπωνική πολεμική τέχνη Αϊκίντο. Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας μετέβη στο ενοριακό κέντρο, όπου είχε συνάντηση με τους μαθητές της σχολής καλών τεχνών, όπου μαθήματα παρακολουθούν τα Μογγολόπαιδα, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων με ειδικής ανάγκες.

Εν κατακλείδι ο κ. Ιλαρίωνας ευχαρίστησε τον πρωθιερέα Αλέξιο Τρουμπατσώφ για τις θυσιαστικές του προσπάθειες ευχόμενος βοήθεια του Θεού σε όλους του ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας.tilegrafima.gr