Ο Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας Ηλίας Β΄ στη Μόσχα

Loading...


Θερμή υποδοχή επεφυλάχθη στον Αγιώτατο και Μακαριώτατο Καθολικό Πατριάρχη πάσης Γεωργίας Ηλία Β΄, στον αερολιμένα «Vnukovo», στις 20 Ιανουαρίου 2013. Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Γεωργίας συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Αχαλτσίχ και Ταο-Κλαρτζέτ Θεόδωρος, βοηθός του Καθολικού Πατριάρχου, Ζουγκδίδι και Ταΐσι Γεράσιμος, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας, Μπατούμι και Λαζικής Δημήτριος, ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζβιάτνζε, Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας Τιφλίδος, ο Αρχιμανδρίτης Δαβίδ Τσιντσαραλούλι κ.α.

Τον Αγιώτατο και Μακαριώτατο Καθολικό Πατριάρχη Ηλία υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Κρουτίτσης και Κολόμνας Ιουβενάλιος, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Αρχιεπίσκοπος Ίστρας Αρσένιος, ο Αρχιεπίσκοπος Εγκόργιεφσκ Μάρκος, επικεφαλής της Διεύθυνσης του Πατριαρχείου Μόσχας για τα θέματα των ιδρυμάτων εξωτερικού, ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, ο πρωθιερέας ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων σχέσεων κ.α.

Αυθημερόν απόγευμα ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Γεωργίας με επικεφαλής τον Καθολικό Πατριάρχη Ηλία Β΄.

Από πλευράς του Πατριαρχείου Μόσχας παρακάθησαν ακόμα ο Επίσκοπος Σολνετσνογκόρσκ Σέργιος, ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ και ο πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ.