Μόσχα: Χιλιάδες πιστοί επί ώρες μέσα στη βροχή για να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα (φωτο & video)

Loading...


Επί ώρες μέσα στη βροχή περιμένουν χιλιάδες Μοσχοβίτες για να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Πολιούχου της Πάτρας, Αποστόλου Ανδρέα, που βρίσκεται από το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Ρωσίας τη Μόσχα.
Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας, όπου φιλοξενείται ο Τίμιος Σταυρός, όπου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών από τη Ρωσία:

«Το πλήθος των πιστών που συρρέουν στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού της Μόσχας, για να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέου συνεχώς αυξάνεται. Τελούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος οι ιερές ακολουθίες της Παρακλήσεως και των Χαιρετισμών προς τον Απόστολο Ανδρέα.

1

Την Κυριακή 21-7-2013 ετελέσθη Θεία Λειτουργία από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Βαρσανούφιο της Ρωσικής Εκκλησίας, Αλέξανδρο Μαντινείας και Κυνουρίας και Χρυσόστομο Πατρών. Κατά την Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι εκ Πατρών Κληρικοί και Ρώσοι.

1

Μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη μικρά δεξίωση στην τράπεζα του Ναού του Σωτήρος, προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών και της συνοδείας του, τους οποίους προσεφώνησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βαρσανούφιος και ο Πατριαρχικός Επίτροπος και Προιστάμενος του Ναού π. Μιχαήλ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών αντιφώνησε με λόγια θερμά.

Προς διευκόλυνση των πιστών συνεργάζονται η Ρωσική Εκκλησία, το Ίδρυμα «Άγιος Ανδρέας», άνθρωποι του οποίου συνοδεύουν συνεχώς τους εξ Ελλάδος Κληρικούς, οι τοπικές αρχές της Μόσχας και κυρίως η Ρωσική Αστυνομία, που δίνει το παρόν επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Οι πιστοί καταφθάνουν από διάφορα μέρη της Ρωσίας στον Ναό του Σωτήρος με τον σιδηρόδρομο, λεωφορεία και άλλα μέσα.

Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες και οι Κληρικοί που συνοδεύουν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέου από την Πάτρα στην Ρωσία ξεναγήθηκαν από εκπροσώπους του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου στο Κρεμλίνο, όπου προσκύνησαν στους Ναούς του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και σε άλλους Ναούς του Κρεμλίνου. Επίσης επεσκέφθησαν και προσκύνησαν στις Ιερές Μονές του Σωτήρος Χριστού (Νοβοπάνσκυ), όπου βρίσκονται τάφη της οικογενείας Ρωμανώφ και Αγίας Σκέπης, όπου προσκύνησαν το Λείψανο της Θαυματουργού Οσίας Ματρώνης. Επίσης επεσκέφθησαν τον Ιστορικό Ναό των Θεοφανείων, όπου προσκύνησαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας του Καζάν, η οποία κατά την ημέρα αυτή εορτάζεται στην Ρωσία, το Λείψανο του Αγίου Αλεξίου Μητροπολίτου Μόσχας και ετέλεσαν Τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Πατριάρχου Μόσχας Αλεξίου Β΄, ο οποίος έχει ταφεί στο εσωτερικό του Ναού. Εκεί είχαν συνομιλία με τον Προιστάμενο του Ναού π. Αλέξανδρο και το λοιπό προσωπικό και συναντήθηκαν με τον γέροντα Πνευματικό π. Ματθαίο.»

1

                                            {youtube}YkACNGfMi0Q{/youtube}

                                            {youtube}jYHqi6Q96bw{/youtube}