Μόσχα: Ευγνώμονες για την υποδοχή οι καλόγεροι του Αγίου Ορους

Loading...


Ο ηγούμενος του αγιορείτικου μοναστηριού, 83χρονος αρχιμανδρίτης Παρθένιος (Μουρελάτος) που έφερε στα σύνορα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας το ιερό για όλους του χριστιανούς του κόσμου κειμήλιο, τα Δώρα των Μάγων, είναι ευχαριστημένος με την υποδοχή την οποία παρείχαν στους καλεσμένους από τι Άγιον Όρος στη Μόσχα, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Τα Δώρα των Μάγων για πρώτη φορά στην ιστορία μεταφέρονται για προσκύνημα έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Από τις 7 έως τις 13 Ιανουαρίου το κειμήλιο βρισκόταν στη Μόσχα στο Ναό του Σωτήρος Χριστού, την Τρίτη οι αγιορείτες καλόγεροι που μεταφέρουν το κειμήλιο, πέταξαν στην Αγία Πετρούπολη.

«Αναχωρούμε από τη Μόσχα με πολύ καλές, πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Πιστεύουμε ότι η μεταφορά των Δώρων στη Μόσχα είναι μια μεγάλη ευλογία του Θεού, της Παναγίας για όλο το Άγιον Όρος και μια μεγάλη βοήθεια για όλους του χριστιανούς. Να ευλογήσει ο Κύριος όλους του χριστιανούς, όλο τον κόσμο και όλη της Εκκλησία «, είπε ο αρχιμανδρίτης Παρθένιος στη συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο «Vnukovo-3».

Κατά τη δήλωσή του το μεγαλύτερο θαύμα το οποίο έγινε κατά τη διαμονή των Δώρων στη Μόσχα, είναι ότι «παρά τον Ιανουάριο όταν θα έπρεπε να κάνει κρύο, ο καιρός ήταν πολύ καλός και έτσι χιλιάδες και χιλιάδες ορθόδοξοι χριστιανοί μπόρεσαν να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο χωρίς κάποιες δυσκολίες «.

Ο ηγούμενος του αγιορείτικου μοναστηριού ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή «τον Πατριάρχη Κύριλλο, γενικά όλους τους πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας και όλο το ρωσικό λαό «. Επίσης υπογράμμισε ότι η μεταφορά των Δώρων των Μάγων στη Ρωσία, στη Λευκορωσία και στην Ουκρανία έγινε δυνατή μόνο εφόσον λήφθηκαν τρεις ευλογίες, ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλου, του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεων Βαρθολομαίου και το Ιερό Κοινόβιο του Αγίου Όρους.

Με τη σειρά του ο επικεφαλής του συμβουλίου χορηγών του Ιδρύματος του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου Κωνσταντίν Μαλοφέγιεφ που ήταν ο εμπνευστής της μεταφοράς των Δώρων, ευχαρίστησε το Δημαρχείο της Μόσχας «για τη άψογη διοργάνωση χάρη στην οποία πάνω από 400 χιλιάδες άτομα κατάφεραν να προσκυνήσουν το ιερό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα «.