Η Ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας καλεί τον Ουκρανικό λαό να μην επιτρέψει «την πνευματική τύφλωση»

Loading...


Την παραμονή των Χριστουγέννων η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας απευθύνθηκε στο λαό της Ουκρανίας με παράκληση να θυμηθεί τις πνευματικές του πηγές και να μην επιτρέψει στις πολιτικές διαμάχες να καταστρέψουν την αδελφική επικοινωνία των λαών και την ακεραιότητα της χώρας. Η επιστολή ψηφίστηκε στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι οι διαθέσεις στην Ουκρανία «με πόνο αντηχούν σε όλη την ενιαία, πολυεθνική Εκκλησία με εκατομμύρια πιστούς «.

«Προσευχόμαστε για την ειρήνη στη γη της Ουκρανίας. Παρακαλούμε τον Ουράνιο Πατέρα να μην επιτρέψει την διχόνοια και τη πνευματική τύφλωση του λαού ο οποίος πάνω από χίλια χρόνια ζει στην αγκαλιά της ορθοδοξίας. Ελπίζουμε πως καμία πολιτική διαφορά δεν θα καταστρέψει την αδελφική μας επικοινωνία και αλληλοϋποστήριξη «, επισήμαναν τα μέλη της Συνόδου.

Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας υπογραμμίζουν ότι θέλουν «την ειρήνευση διάφορων εθνικών και κοινωνικών ομάδων, οπαδών διάφορων πολιτικών απόψεων «, επειδή «οι αστικές διαφορές και μάλιστα οι επαναστάσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν προς το καλό του λαού επειδή απελευθερώνουν τα σαρκικά και καταστρεπτικά πάθη «.

«Η Εκκλησία πάντα θα υποστηρίζει τις αιώνιες ηθικές αξίες που μας έδωσε ο Θεός, στις οποίες αιώνες βασιζόταν και, πιστεύουμε, θα βασίζεται η ζωή των λαών μας, διαδόχων της ιστορικής Ρως. Μόνο πάνω σε αυτές μπορεί να βασίζεται η αξιοπρεπής ζωή των ανθρώπων «, αναφέρεται στην επιστολή.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι οι πολίτες της Ουκρανίας έχουν διαφορετικές απόψεις για το μέλλον της χώρας, σεβόμαστε το δικαίωμα του λαού της για την επιλογή του δρόμου του. Είναι πολύ σημαντικό όμως να είναι πράγματι λαϊκή επιλογή, ελεύθερη, βασισμένη στη γνώση όλων των «υπέρ» και «κατά», και ανεπηρέαστη από κάποια εξωτερική βούληση «, συμπεραίνουν τα μέλη της Συνόδου αφού αποκαλούν προβοκάτσια τις προσπάθειες «διχόνοιας της Εκκλησίας για κάποιους πολιτικούς λόγους «.Ετικέτες