Ευχαριστίες Πατριάρχη Ιεροσολύμων σε Πούτιν για τις προσπάθειες για ειρήνευση στη Μ. Ανατολή (φωτο)

Loading...


Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για το ενδιαφέρον που έδειξε για την Ιερουσαλήμ και τους ορθόδοξους ναούς, καθώς και για τις προσπάθειές του προς την κατεύθυνση μιας ειρηνικής διευθέτησης του ζητήματος της Μέσης Ανατολής.

Με λόγια ευγνωμοσύνης, στράφηκε προς τον ρώσο ηγέτη κατά τη συνάντησή τους στο Σότσι, στην οποία συμμετείχαν επίσης τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλο.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, κύριε Πρόεδρε, εξ ονόματος των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ιορδανία, την Παλαιστίνη, για το ενεργό ενδιαφέρον που έχετε δείξει για τους Αγίους Τόπους και τα προσκυνήματα που υπάρχουν και ιδιαίτερα για την υπόθεση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή», – δήλωσε ο κ.Θεόφιλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στο Ισραήλ, την Παλαιστίνη και την Ιορδανία είχε μεγάλη ιστορική σημασία, όχι μόνο πολιτικά, αλλά και από θρησκευτική άποψη.

«Προσευχόμαστε για σας επειδή αναγνωρίζεται ο ρόλος σας ως ο ηγέτης του ρωσικού λαού, καθώς και ο επικεφαλής όσον αφορά στην προστασία των πανανθρώπινων αξιών και της Ορθοδοξίας. Σας ευχαριστώ πολύ,.» 

Με τη σειρά του, ο Πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε την ελπίδα του ότι η επίσκεψη του κ.Θεόφιλου δεν θα ενισχύσει μόνο τη σχέση μεταξύ της Ιερουσαλήμ και του Πατριαρχείου της Μόσχας, αλλά θα συμβάλει και στις προσπάθειες που η Ρωσία φκαταβάλει για μια ειρηνική λύση Μέση Ανατολή.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι εκκλησιαστικές ομάδες συμμετέχουν στην ειρηνευτική διαδικασία, την προώθηση της ειρήνης και της δικαιοσύνης σε αυτό το πολύ σημαντικό μέρος του κόσμου, αυτό που ευλογήθηκε από τα βήματα του Κυρίου και Σωτήρα μας», – είπε.

Ο ίδιος ο Πούτιν, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες από την Ιερουσαλήμ, τους ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους για την πρωτοβουλία της Ρωσίας για την κατασκευή ασύλου στην Ιορδανία. Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι οι σχέσεις με την Ιερουσαλήμ πάνε «πολύ καλά», και μια σειρά από Ρώσους προσκυνητές ταξιδεύουν κάθε χρόνο στους Αγίους Τόπους, όπου έχει παραδοσιακά έντονη παρουσία το Πατριαρχείο της Μόσχας και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που αναπτύσσουν τέτοιες καλές σχέσεις. Είμαστε πάντα ευτυχείς να σας βλέπουμε. Ελπίζουμε να σας δούμε στον εορτασμό της 1025ης επετείου του Βαπτίσματος της Ρωσίας, και θέλω να σας ευχηθώ μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη διαμονή στο ρωσικό έδαφος,.», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

1
1
1