Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ιερά Μονή Οσίου Ιώβ του Ποτσάγιεφ Μονάχου (φωτο)

Loading...


Την Ιερά Μονή Οσίου Ιώφ του Ποτσάγιεφ Μονάχου (επαρχία Γερμανίας της Ρωσικής Εκκλησίας Διασποράς) επισκέφθηκε στις 10 Ιουλίου η αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και συμπρόεδρο της ομάδας εργασίας «Εκκλησίες στην Ευρώπη» Αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Μπουλέκωφ.
Ο αδελφός της Μονής μοναχός Φιλήμων Μπελιάγιεφ ξενάγησε τους προσκεκλημένους αναφερόμενος στην ιστορία της αδελφότητας Όσιος Ιώβ του Ποστάγειφ καθώς και στις ιδιαιτερότητες του λειτουργικού τυπικού του ιερού καθιδρύματος.

Εν συνεχείᾳ τους συμμετέχοντες της ομάδας εργασίας «Εκκλησίες στην Ευρώπη» προσφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Μπερολίνου και Γερμανίας Μάρκος, ο οποίος ευχήθηκε στους παρόντες βοήθεια του Θεού στην ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ των κοινωνιών των πολιτών Ρωσίας και Γερμανίας.

1

Την αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας συνόδευσε ο συντονιστής της ομάδας εργασίας «Εκκλησίες στην Ευρώπη» από Γερμανικής πλευράς και Διευθυντής του Οικουμενικού Ινστιτούτου Δρ. Γιοχάνες Αίλντεμαν και άλλοι.

1