Ρωσία και Κύπρος κατέληξαν σε προσχέδιο συμφωνίας για δάνειο (video)

Loading...


Στην αποκάλυψη ότι Κύπρος και Ρωσία έχουν καταλήξει σε προσχέδιο συμφωνίας, αναφορικά με την αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου που παραχωρήθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία το 2011, προβαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Σίγμα» και στη «Σημερινή», ο Ρώσος Πρέσβης στο νησί μας, Vyacheslav Shumskiy.  Άκρως αποκαλυπτικός, ο Ρώσος Πρέσβης, λίγες μέρες πριν από την αναχώρησή του από την Κύπρο, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά εφ’ όλης της ύλης.

Ο κ. Shumskiy, αν και εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ λήφθηκαν εν μια νυκτί, χωρίς να ενημερωθεί η να ζητηθεί η θέση της Μόσχας, εντούτοις διαβεβαιώνει ότι η Ρώσοι επενδυτές δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την Κύπρο. Υποδεικνύει, συναφώς, ότι η επιλογή της φυγής από το νησί θα κοστίσει πολύ περισσότερο, ενώ την ίδια στιγμή εκφράζει τη βεβαιότητα ότι σύντομα η Κύπρος θα μπει ξανά στο στέρεο δρόμο της ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, εκφράζει τη βεβαιότητα για εξελίξεις εντός του φθινοπώρου, καθώς και την εκτίμηση για επανέναρξη των συνομιλιών τον Οκτώβριο. Χαρακτηρίζει, ακόμη, ως τεράστιες τις προοπτικές της Κύπρου στον τομέα των υδρογονανθράκων.

Δείτε το βίντεο: 

                                                         {youtube}Ez4RnZdU6oE{/youtube}