Συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας με τον Αρμένιο Πατριάρχη

Loading...


Στις 29 Απριλίου στην πατριαρχική κατοικία στο Chisty Lane συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος με τον Πατριάρχη των Αρμενίων Karekin II, ο οποίος είναι στη Μόσχα για επίσκεψη εργασίας.

Ο Επικεφαλής της Αρμενικής Εκκλησίας ευχήθηκε στον Πατριάρχη Κύριλλο για το Πάσχα και τον ευχαρίστησε για την προσοχή που δίνεται στην αρμενική κοινότητα της Μόσχας.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υποδέχθηκε θερμά τον Αρμένιο Πατριάρχη και σημείωσε το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στη σχέση μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας.

Στη συνομιλία, οι δύο πλευρές σημείωσαν ότι η αποστολή των Χριστιανικών Εκκλησιών στη σύγχρονη κοινωνία είναι εξαιρετικά σημαντική και πολύπλευρη. Συχνά διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη διατήρηση της ειρήνης και της κατανόησης μεταξύ των λαών.

Ο κ.Κύριλλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία που συνέβη τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους στην περιοχή της Συρίας στην πόλη Kesap, ένα από τα μέρη κατοικίας της αρμενικής κοινότητας στη Συρία. Συζητήθηκαν, επίσης, και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.Ετικέτες