Συνάντηση εμπειρογνωμόνων στο ΤΕΕΣ για την οικολογική δράση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Συνάντηση εμπειρογνωμόνων με θέμα «Οικολογική δράση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας. Οικολογική προβληματική στη διορθόδοξη, διαχριστιανική και διεθνή συνεργασία» πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2015 στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη της ομάδας εργασίας εμπειρογνωμόνων για την οικολογική προβληματική και οικολογική δράση της Εκκλησίας παρά το ΤΕΕΣ, η οποία λειτουργεί από το 2011 καθώς και εκπρόσωποι των Θεολογικών Σχολών Μόσχας και του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος.

Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη συνάντηση δόθηκε στην θεολογική ερμηνεία των συγχρόνων οικολογικών προκλήσεων, την έρευνα και τη διδασκαλία των σχετικών θεμάτων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Πατριαρχείου Μόσχας.

Σύντομα θα κυκλοφορήσουν οδηγίες για την προώθηση της οικολογικής δράσεως της Εκκλησίας και την εντατικοποίηση των επαφών στο θέμα αυτό στα πλαίσια του διορθοδόξου και διαθρησκειακού διαλόγου καθώς και της διεθνούς συνεργασίας της Ρωσικής Εκκλησίας.

 Ετικέτες