Συνάντηση εκπροσώπου της Ρωσικής Εκκλησίας με τον Πατριάρχη των Μελχιτών

Loading...


Με τον Πατριάρχη Μελχιτικής Εκκλησίας Γρηγόριο Γ΄Λαχάμ είχε συνάντηση στις 27 Αυγούστου 2014 ο Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολώφ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη της Μεγάλης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής.

Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στη θερινή κατοικία του Πατριάρχη στο Αΐν Τρεβ (Λίβανος). Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ενημέρωσε τον Ηγούμενο Αρσένιο για την εμπερίστατη κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι χριστιανοί Μελχίτες στην εμπόλεμη Συρία και το Ιράκ.

Από την πλευρά του ο πατήρ Αρσένιος εκ μέρους του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη Μελχιτών Γρηγόριο Γ’ για τη μόνιμη αλληλεγγύη της Ρωσικής Εκκλησίας με τους χριστινούς της Μέσης Ανατολής, για τους οποίους προσέχεται και υψώνει τη φωνή υποστήριξης.

Επίσης ο πατήρ Αρσένιος αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία σε συνεργασία με τον Αυτοκρατορικό Ορθόδοξο Παλαιστινιακό Σύλλογο η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας παρέχει στο Συριακό λαό και ειδικότερα για τις πρόσφατες διακοπές στη Ρωσία των ορφανών-παιδιών των πεσόντων στρατιωτικών από τη Συρία, τη διοργάνωση των οποίων ανέλαβε η Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

***

Η Μελχιτική Εκκλησία είναι δεύτερη αριθμητικά χριστιανική Εκκλησία της Μέσης Ανατολής μετά την Εκκλησία των Μαρωνιτών. Εκτός της περιοχής της Μέσης Ανατολής έχει επαρχίες στην Αυστραλία και τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Αριθμεί περίπου 1.65 εκ. πιστούς.Ετικέτες