Συλλυπητήρια Πούτιν για την εκδημία του Μητροπολίτη Κιέβου Βλαδίμηρου

Loading...


Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προς τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τη μητρόπολη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την απώλεια του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρο, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε κλινική του Κιέβου, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

«Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος ανησυχούσε πάντα για την πνευματική υγεία του ρωσικού και του ουκρανικού λαού και εργάστηκε για να ενισχύσει τα θεμέλια της Ορθοδοξίας.

Θα θυμόμαστε πάντα την αφοσίωσή του στο ποίμνιό του και την μεγάλη και ουσιαστική προσωπική συμβολή του στην ενίσχυση της ρωσο-ουκρανικής φιλίας. Ηταν ένας εξαίρετος ιεροκήρυκας ο οποίος κέρδισε τη βαθιά ευγνωμοσύνη και το σεβασμό εκ μέρους του λαού της Ρωσίας και της Ουκρανίας» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν στο μήνυμά του.

Ο επικεφαλής της ορθόδοξης Εκκλησιας της Ουκρανίας εξέπνευσε σήμερα το πρωί σε κλινική του Κιέβου, σε ηλικία 78 ετών. Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Βλαδιμήρου, τέλεσε σήμερα ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, στο παρεκκλήσι της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Περεντέλκινο, όπου και βρισκόταν όταν πληροφορήθηκε την κοίμηση του Μητροπολίτη Βλαδιμήρου, με τον οποίο τον συνέδεε μακροχρόνια φιλία.Ετικέτες