Σέρβοι Αρχιερείς επισκέφτηκαν τον Αχρίδος Ιωάννη στην Αγ. Πετρούπολη(ΦΩΤΟ)

Loading...


Επιμέλεια: Θωμάς Αναστασιάδης

Τις τελευταίες ημέρες ο Μακ/τος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ.κ.Ιωάννης, είχε την χαρά να δεχθεί αδελφούς του Αρχιερείς από το Πατριαρχείο Σερβίας.

Τους υποδέχτηκε  στην μεγάλη αίθουσα των επισήμων, της Ι.Μ.Αναστάσεως του Κυρίου, όπου διαμένει για λόγους υγείας, φιλοξενούμενος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ.Κυριλλου.  

 

 

                                  
Πρώτος, βεβαίως, ο Βικάριος του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ.Ειρηναίου, θεοφιλέστατος Μοραβικίου  αλλά και ως επικεφαλής της Παροικίας των Ορθοδόξων Σέρβων  στην Μόσχα, όπου διαμένει στο Σέρβικο μετόχι των Αγ.Πέτρου & Παύλου.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ.Αμφιλόχιος, ο οποίος ευρισκόμενος, κατ’ αυτάς,  αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της πόλης.

Τέλος, εχθές, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο, ο θεοφ/τος Έγγρας κ.Ιερώνυμος, βοηθός επίσκοπος της Μητρόπολης Μπάτσκας, στην αχανή Βοϊβοντίνα.

Ο κ.Ιερώνυμος (Μόσεβιτς) είναι γνωστός στη Ελλάδα,  ιδιαιτέρως στην Αθήνα, όπου υπηρέτησε ως εφημέριος & ιεροκήρυκας στον Ι.Ν.Αγ.Βαρβάρας Ιλίου,  μέχρι της εκλογής και χειροτονίας του εις επίσκοπο την 28-9-2014.  Τους Αρχιερείς συνόδευσε ο Θεοφ.Μοραβικίου κ.Αντώνιος.

Οι ανωτέρω Ιεράρχες μετέφεραν τους χαιρετισμούς του Πατρ/ρχη κ.κ.Ειρηναίου και τα συγχαρητήριά του για την απελευθέρωση από τη φυλακή.

Καλωσορίζοντάς τον δε, εκ μέρους των, του ευχήθηκαν καλή διαμονή στη Ρωσία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης τους παρακάλεσε να μεταφέρουν τους θερμούς χαιρετισμούς του στον Πατρ/ρχη  των Σέρβων κ.κ Ειρηναίο, καθώς και στον Μητρ/τη Μπάτσκας κ.Ειρηναίο.

Επίσης η Κυριακή των Απόκρεω φέτος, συνέπεσε με την εορτή της Υπαπαντής στην Ρωσία,  όπου ακολουθούν το παλαιό εορτολόγιο. Την ημέρα αυτή ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ.Ιωάννης, λειτούργησε στο Καθολικό της γυναικείας Ι.Μονής της Αναστάσεως στην Αγία Πετρούπολη.

 

Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας, ευλόγησε δείγματα κεριών, για τις ανάγκες του Μοναστηριού.

 

 

 

                                    Ετικέτες