Ρώσος εκκλησιαστικός αξιωματούχος: Ορθοδοξία & Ισλάμ δείχνουν το δρόμο για τον «αναπόσπαστο τρόπο ζωής»

Loading...


«Οι χριστιανικές χώρες μπορούν να αντιταχθούν ενάντια του ψευδο-ισλαμικού εξτρεμισμού βασιζόμενες μόνο στις παραδοσιακές θρησκευτικές αξίες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος της Ρωσικής Εκκλησίας για την Εκκλησία και τις Κοινωνικές σχέσεις πρωθιερέας Βσέβολοντ Τσάπλιν.

«Η εκκοσμίκευση δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσει την πρόκληση του θρησκευτικού φανατισμού και του εξτρεμισμού που έρχεται στην Ευρώπη σήμερα. Η εκκοσμίκευση πάντα θα ηττάται από τον ψευδο-θρησκευτικό εξτρεμισμό. Ακόμη και αν το κοσμικό κράτος χτυπά με επιτυχία το θρησκευτικό και κοινωνικό ριζοσπαστισμό με τη βοήθεια της δύναμης και των χρημάτων κάποιες φορές, αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ, μόνο για 20-30 χρόνια », είπε ο ιερέας σε συνέδριο με θέμα τον Νεοπαγανισμό και την εκκοσμίκευση στη Σλοβενία.

Προς επίρρωσιν των λόγων του έφερε το παράδειγμα με την ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς η χώρα είχε «σκληρή οικονομία, ισχυρες αρχές, βίαιες καταστολές, αλλά όλα αυτά τα πράγματα ήταν κατώτερα γιατί δεν είχε πίστη.»

Για να μην ενδυναμώνουμε τους πιο σκοτεινούς φανατικούς, πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ορθοδοξία, καθώς και το Ισλάμ δείχνουν το δρόμο για τον «αναπόσπαστο τρόπο ζωής», που περιλαμβάνει την οικονομία, την κοινωνική τάξη, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, «όλα όσα μια κοινωνία ζει»

 Ετικέτες