Πατριάρχης Ρωσίας: «Εχουμε εξαιρετικές σχέσεις με τους μουσουλμάνους στον Καύκασο»

Loading...


Τις καλές σχέσεις που διατηρεί το Πατριαρχείο Μόσχας με τους μουσουλμάνους του Καυκάσου, επανέλαβαν ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος με τον Πρόεδρο του Καυκάσου του Μουσουλμανικού Διοικητικού Συμβουλίου Ιμάμη Sheikh-ul-Islam Haji Allahshukur Pashazadeh.

Ο Πατριάρχης Ρωσίας είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε συνεχή συνεργασία. Η σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι ένα από τα θέματα που μας απασχολεί. Σήμερα ζητήσαμε για τα περαιτέρω βήματα για την επίλυση του προβλήματος. Συζητήσαμε επίσης τα θέματα της Μέσης Ανατολής που απειλούν ολόκληρο τον κόσμο. Οι φανατικές δυνάμεις που χρησιμοποιούν το θρησκευτικό στοιχείο ανησυχεί την Ορθόδοξη ρωσική Εκκλησία και τους Μουσουλμάνους του Αζερμπαϊτζάν».

Ο Sheikh-ul-Islam Haji Allahshukur Pashazadeh, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνάντηση με τον Πατριάρχη Ρωσίας και ανέφερε: «Σήμερα συζητήσαμε όχι μόνο την θρησκευτική σχέση μεταξύ μουσουλμάνων του Αζερμπαϊτζάν και της Ορθόδοξης Ρωσίας, αλλά και την ειρηνική διευθέτηση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, καθώς και το πρόβλημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την κατάσταση στην Ουκρανία».

Ο Πατριάρχης Κύριλλος θα επισκεφθεί το προσεχές διάστημα το Μπακού, του Αζερμπαϊτζάν.Ετικέτες