Πατριάρχης Μόσχας: Μην δαιμονοποιείτε το Ισλάμ

Loading...


Παρέμβαση-«ασπίδα» του Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλου για το Ισλάμ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας το Ισλάμ δεν πρέπει να δαιμονοποιείται, ενώ παράλληλα η αλληλεπίδραση με παραδοσιακές ισλαμικές κοινότητες θα πρέπει να ενισχυθεί.

«Έχουμε δει μια σειρά από δυσάρεστα γεγονότα κατά το παρελθόν έτος -. Την κατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος και την καταστροφή όλων των εκκλησιών της πόλης. Είναι φρικτό να σκεφτεί κανείς ότι δεν έμεινε άθικτη εκκλησία στη Μοσούλη Όταν κάποιοι ισχυρίζονται. ότι αυτό γίνεται για χάρη του Ισλάμ, μπορώ να κάνω μόνο ένα σχόλιο. Εάν αυτό είναι έτσι, κάποιος κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να δαιμονοποιήσει το Ισλάμ στα μάτια του κόσμου », είπε ο Πατριάρχης σε μια δεξίωση στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Δεν υπάρχει πιο ισχυρή μέθοδος που να μπορεί να επινοηθεί για να μετατρέψει το Ισλάμ σε απόβλητο της Ανθρωπότητας», είπε και συμπλήρωσε «Προβάλλουν πως γίνονται αποκεφαλισμοί για χάρη του Ισλάμ, πώς ναοί καταστρέφονται και πολιτιστικές αξίες επίσης. Οι άνθρωποι  βλέποντας όλα αυτά αναπτύσσουν τη φυσική αίσθηση της αποστροφής. Γι ‘αυτό εμείς ταυτόχρονα ενισχύουμε το επίπεδο των σχέσεων με τις ισλαμικές κοινότητες» .

Ο ίδιος είπε ότι οι σχέσεις θα πρέπει να διευρυνθούν και με τον Αραβικό κόσμο «προκειμένου να αποφευχθούν από κοινού οι δραστηριότητες της εξτρεμιστικής πτέρυγας της ισλαμικής κοινότητας και να αποκλειστεί μια διαστρεβλωμένη αντίληψη του Ισλάμ στο μυαλό του κόσμου»

«Η παρουσία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή είναι πράγματι ένα ιστορικό γεγονός, καθώς και ένας παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Αν η χριστιανική κοινότητα υποσκελίζεται, αν οι Χριστιανοί δεν επιστρέψουν, η Μέση Ανατολή θα γίνει μια μονο-θρησκευτική κοινότητα»είπε ακόμη και κατέληξε πως «Το μέτωπο για την υπεράσπιση των Χριστιανών πρέπει να διευρυνθεί στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο γενικά. Χαιρετίζουμε την προοπτική της κοινής δρασης με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Έχουμε τις ίδιες θέσεις για το θέμα αυτό», δήλωσε ο Ρώσος πατριάρχης.Ετικέτες