Ο Ιλαρίωνας συνέκρινε την χριστιανική νηστεία με αυτήν μουσουλμάνων και Εβραίων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 9 του Αυγούστου, ημέρα της γιορτής του Μεγαλομάρτυρος και Θεραπευτή Παντελεήμονος στη Ρωσία, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Μητέρας του Θεού «Των θλιβομένων η Χαρά», στη Μόσχα. Μεταξύ άλλων ο Ιεράρχης μίλησε στους πιστούς για το θέμα της νηστείας. 

Ο κ. Ιλαρίωνας συνέκρινε την νηστεία στο Ισλάμ με αυτήν στον χριστιανισμό και είπε: 

«Θα πρέπει σύντομα να ξεκινήσουμε μια πολυήμερη νηστεία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η οποία διέρχεται και την εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Και ο Χριστός, μας θυμίζει ότι η ψυχή μας ήταν πάντα διαθέσιμη για χάρη του, και θα πρέπει να εκθέτουμε το σώμα μας σε μια συγκεκριμένη πειθαρχία που δεν είναι πολύ αυστηρή. Δεν είναι όπως των αρχαίων Εβραίων η νηστεία και ή όπως σήμερα κάποιοι ευσεβείς μουσουλμάνοι νηστεούν από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, και όχι μόνο μην καταναλώνοντας οποιαδήποτε τροφή αλλά μην πίνοντας και νερό ακόμη. Η Εκκλησία μας προσφέρει τους πιστούς μια πιο ανθρώπινη διαδικασία, πιο ανθρώπινους κανόνες και μας καλεί μόνο κατά τις ημέρες νηστείας να απέχουμε από ορισμένα τρόφιμα, έτσι ώστε να διατηρείται το σώμα και να βοηθάται η ψυχή να είναι πιο διαφανής για τον Θεό, πιο προσιτή για την επιρροή της χάρης Του.»

Κατόπιν επισήμανε πως ο Κύριος μάς έδωσε απλούς κανόνες που είναι εύκολο να ακολουθήσουμε, και όλοι πρέπει να προσεύχονται και να τηρούν τη νηστεία.  Κάθε μέρα να την ξεκινάμε με την προσευχή και να την τελειώνουμε έτσι. Ετικέτες