Ο Αμβρόσιος στον Πατριάρχη Μόσχας

Loading...


Χθες 27η του Μάη 2014 στην πατριαρχική κατοικία στο Chisty Lane ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο! . O Έλληνας ιεράρχης συνοδευόταν από τον ιεροδιάκονο Γερβάσιο (Ιωακειμίδη) κα ιτους εργαζόμενους της μητρόπολης Νικ. Χριστοδουλόπουλο και ο Κωνσταντίνο Αργυρό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής διαχείριση του Πατριαρχείου της Μόσχας, επίσκοπος Τύχων του Podolsk και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.

«Σας γνωρίζουμε ως αρχιερέα με ζήλο, θαρραλέο συνήγορο για την Ελληνική Εκκλησία», είπε ο Πατριάρχης στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο και συμπλήρωσε:  «Όταν έλαβα μια επιστολή από εσάς ότι θέλετε να επισκεφθείτε τη Μόσχα, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα αν φτάσετε την ημέρα μνήμης των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου,που είναι και αργία στη Ρωσία, και γιορτάζεται από τη Βαλτική Θάλασσα έως τον Ειρηνικό Ωκεανό. «

Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος μοιράστηκε  τις αναμνήσεις του από τη μακροχρόνια συνεργασία του με τη Ρωσική Εκκλησία, και εξέφρασε την ελπίδα για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δυνατότητα της ανάπτυξης των σχέσεων αναφορικά με τον προσκυνηματικό τουρισμό.

Στο τέλος της συζήτησης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά.Ετικέτες