Κύριλλος και Ιλαρίων κατηγορούν τους Ουνίτες στην Ουκρανία για ρωσοφοβία

Loading...


Ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Πάσών των Ρωσιών και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων – Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων επικρίνουν έντονα την ουκρανική ελληνο-Καθολική Εκκλησία.

«Η ουκρανική ελληνο-Καθολική Εκκλησία επιδίδεται σε άμεσες πολιτικές δραστηριότητες , δυστυχώς , χρησιμοποιώντας αιχμηρά ρωσοφοβικά συνθήματα και κάνει έντονες αναφορές εναντίον της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις δημόσιες δηλώσεις της , » είπε ο πατριάρχης σε μια συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας την Τετάρτη .

Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε  ότι αυτό αποτελεί « μια πολύ θλιβερή σκιά » για τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Εκκλησίας και του Βατικανού .

Οι ελληνο- Καθολικοί ( Ουνίτες ) είχαν προηγουμένως επικριθεί και από τον Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

» Εκπροσωπούμενοι από το Ανώτατο Αρχιεπίσκοπο Svyatoslav Shevchuk και τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Λιούμπομιρ Guzar , ο οποίος πλέον αναπαύεται, πήραν μια πολύ σαφή θέση στην αρχή αυτής της εμφύλιας σύγκρουσης , η οποία , δυστυχώς, οδήγησε σε μια στρατιωτική σύγκρουση «, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας στο κανάλι Rossiya.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων είπε ότι οι Ουνίτες δεν αναζητούν απλά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση,  «αλλά κάλεσαν τις δυτικές χώρες να δραστηριοποιηθούν στην κατάσταση στην Ουκρανία πιο ενεργά . «

» Ο Αρχιεπίσκοπος Svyatoslav Shevchuk και ο ψευδο-πατριάρχης Φιλάρετος ( Denisenko ) πήγαν ακόμη και στις ΗΠΑ , στα γραφεία του Υπουργείου Εξωτερικών , και ζήτησαν από τις ΗΠΑ να παρέμβουν στην ουκρανική υπόθεση «, είπε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας .Ετικέτες