Κοντά στο Συμβούλιο Ευρώπης θεμελιώθηκε ρωσικός ορθόδοξος ναός

Loading...


Κοντά στην Ευρωπαϊκή Βουλή και το Συμβούλιο της Ευρώπης τοποθετήθηκε ο πρώτος λίθος στα θεμέλια του πρώτου και μοναδικού στην περιοχή ορθόδοξου ναού προς τιμή των Αγίων Πάντων, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Την τελετή του αγιασμού τέλεσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης του Πατριαρχείου της Μόσχας σε θέματα ιδρυμάτων εξωτερικού, αρχιεπίσκοπος του Γιεγκόριεβσκ Μάρκος.

Στη λειτουργία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Συμβουλίου Ευρώπης, διπλωμάτες, θρησκευτικοί και κοινωνικοί λειτουργοί.

Η ιδέα της κατασκευής του ναούς προέκυψε μετά την ίδρυση της ενορίας των Αγίων Πάντων το 2003 και της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Εκκλησίας επί του Συμβουλίου Ευρώπης το 2004. Μερικά χρόνια διήρκεσαν διαπραγματεύσεις με τις αρχές για να πάρουν ένα οικόπεδο για την ανέγερση του ναού, επεξεργάζονταν το σχέδιο του ναού, τακτοποιούσαν διοικητικά και μηχανολογικά έγγραφα.

Το 2011 οι αρχές του Στρασβούργου παραχώρησαν το οικόπεδο στην όχθη του καναλιού Μαρν που εισρέει στο Ρήνο, δίπλα στο οποίο βρίσκονται το κεντρικό πάρκο της πόλης «Ορανζερί» και οι ευρωπαϊκοί διεθνείς θεσμοί – το Συμβούλιο Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των ανθρώπινων δικαιωμάτων και η Ευρωπαϊκή Βουλή. Το 2013 υπογράφτηκε η συμφωνία για την ενοικίαση της γης για 99, γίνεται η συλλογή χρηματικών πόρων για την ανέγερση του ναού. Προς το παρόν η ενορία τελεί τις λειτουργίες σε έναν ενοικιασμένο χώρο, ο αριθμός των πιστών χρόνο με το χρόνο αυξάνεται.

Στο οικόπεδο επίσης κατασκευάζεται ένας ξενώνας που θα γίνει το ρωσικό πολιτιστικό κέντρο.Ετικέτες