Ιεράρχης της Ορθοδόξου Ρωσικής Εκκλησίας στους εορτασμούς προς τιμήν του Μητρ. Μαυροβουνίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πανηγυιρικοί εορτασμοί επί τῃ τριακονταετία της εις Επίσκοπον χειροτονίας καὶ τη εικοσιπενταετία της εις Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 25 και 26 Δεκεμβρίου 2015 στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα.

Με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου στους εορτασμούς συμμετείχε ο Μητροπολίτης Τασκένδης και Κεντρώας Ασίας κ. Βικέντιος.

Στις 25 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική εκδήλωση ενώ στις 26 ετελέσθη η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου και συλλειτουργησάντων του Μητροπολίτου Τασκένδης και Κεντρώας Ασίας κ. Βικέντιου, του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος και Σκοπίων κ. Ιωάννου, των Επισκόπων Ζίτσας κ. Ιουστίου, Σουμαδίου κ. Ιωάννου κα.

Ο Μητροπολίτης κ. Βικέντιος ανέγνωσε το συγχαρητήριο μήνυμα του Αγιωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Κυρίλλου στον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο και του διαβίβασε το χαιρετισμό του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Κατά την αντιφώνησή του ο τιμώμενος Ιεράρχης ζήτησε να διαβιβασθούν οι ευχαριστίες του στον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας και τον Πρόεδρο του ΤΕΕΣ και ανέφερε ότι ο Αγιώτατος Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος ως Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων συνόδευσε το 1993 τον Αγιώτατο Πατριάρχη κ.κ. Αλέξιο κατά την επίσκεψή του στο Μαυροβούνιο και συμμετείχε στην τελετή καταθέσεως του θεμελίου λίθου για τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Ποντγκόριτσα και στην πρώτη Θεία Λειτουργία στον τόπο ανεγέρσεως του Ναού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες