Η πρώτη εκδήλωση για την 1000ή παρουσία Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος στη Μητρόπολη Πιατιγκόρσκ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το ανανεωμένο μουσείο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πιατιγκόρσκ, παρουσίασε επίσημα στο κοινό ο επιχώριος Αρχιεπίσκοπος Πιατιγκόρσκ και Τερκέσσυ Θεοφύλακτος.

Με αυτή την εκδήλωση άρχισαν οι εορτασμοί για την συμπλήρωση 1000 ετών ρωσικής παρουσίας στο Άγιον Όρος.

Οι εορτασμοί στη Μητρόπολη Πιατιγκόρσκ θα είναι λαμπροί καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως είπε και ο κ.Θεοφύλακτος στον χαιρετισμό του στον πολυπληθές ποίμνιο.

Μάλιστα, η κεντρική εκδήλωση της Μητρόπολης θα είναι διεθνές συνέδριο με θέμα «Όρος, παράδοση του Βορείου Καυκάσου και θα πραγματοποιηθεί με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου.

Το μουσείο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου ανακαινίστηκε πρόσφατα και πλέον σε αυτό εκτίθενται πολλά σημαντικά κειμήλια της Ορθοδοξίας, αλλά και προσωπικά αντικείμενα ασκητών που ήταν στον Άγιον Όρος.

Στην περιοχή του Καυκάσου βρίσκονται τέσσερα αγιορείτικα μετόχια. Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου ιδρύθηκε από μοναχούς που προέρχονται από το Άγιο Όρος, το 1904 στο σημείο όπου, σύμφωνα με το μύθο, υπήρχε βυζαντινό μοναστήρι.

Μετά το 1917, ορισμένοι από τους μοναχούς διώχτηκαν και εξορίστηκαν. Το 1927 το μοναστήρι έκλεισε και για τις επόμενες δεκαετίες έλαβε χώρα η σταδιακή καταστροφή του μοναστηριού. Η αναβίωση της Μονής άρχισε τη δεκαετία του 1990. Σήμερα, υπάρχουν 15 μοναχοί και Ηγούμενος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Πιατιγκόρσκ και Τερκέσσυ Θεοφύλακτος.

1301rus (1).jpg
1301rus (2).jpg
1301rus (3).jpg


Ετικέτες