Η λιτανεία που ένωσε Ρώσους και Ουκρανούς (ΦΩΤΟ)

Loading...


Λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Πριάζεφ πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου 2014 σε συνέχεια μιας παραδόσεως πολλών ετών.

Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Σούμας και Αχτύρ Ευλόγιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της επαρχίας του στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του χωρίου Μιροπόλγιε περιοχή της Σούμας Ουκρανίας.Το ίδιο διάστημα ο Μητροπολίτης Κουρσκ και Ρυλας Γερμανός τέλεσε Θεία Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μπελογόργιε στην περιοχή Κουρσκ Ρωσίας, όπου φυλάσσεται μονίμως η εικόνα της Παναγίας Πριάζεφ.

Μετά το πέρας των ακολουθών οι πιστοί από τα δυο σημεία με πομπή κατευθήνθηκαν προς τα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, όπου στο σημείο διαβάσεως πεζών μέσα από τα σύνορα έγινε η υποδοχή της εικόνας. Οι Ιεράρχες των δυο ομόρων επαρχιών τέλεσαν δοξολογία με ανάγνωση ειδικής ευχής υπέρ ειρήνης στην Ουκρανία. Οι άνθρωποι και από τις δυο πλευρές προσφώνησαν ο ένας τον άλλο με πασχαλινούς χαιρετισμούς «Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!». Εξεφράσθη η αμοιβαία υποστήριξη και η έκκληση προς συμφιλίωση.

Στην πομπή συμμετείχαν οι τοπικές αρχές της Σούμας.Ετικέτες