Επίσκοπος Λογγίνος: «Είμαστε στα πρόθυρα του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου»

Loading...


Ισχυρό μήνυμα στις μεγάλες δυνάμεις της Γης έστειλε ο Επίσκοπος Λογγίνος του Bančenskij και βικάριος της επισκοπής του Tchernivtsi (της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δικαιοδοσίας Πατριαρχείου Μόσχας) ο επονομαζόμενος και πατέρας των 400 ορφανών, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

O επίσκοπος κάλεσε τους πιστούς Ουκρανούς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο θάνατο γιατί κάτι τέτοιο αντιτίθεται στην ορθόδοξη πίστη. Ο επίσκοπος Λογγίνος σας καλεί σε εγρήγορση, «να είστε ενωμένοι και να μην στέλνετε τα παιδιά σας στον θάνατο. Η ορθόδοξη πίστη μας δεν μας επιτρέπει να σκοτώνουμε τον άλλον. Θέλουν να δολοφονήσουν το λαό μας που ζούσε συν Θεώ και εν ειρήνη για το συμφέρον των δικών τους πολιτικών σκοπιμοτήτων και για χάρη αυτών που νοιάζονται ιδιοτελώς για τις επιχειρήσεις τους και για να διατηρήσουν την εξουσία. Αγαπητοί μου, δεν εξουσιοδοτηθήκατε να σκοτώνετε. Ο Θεός δίνει τη ζωή και αυτός την παίρνει. Οι Ουκρανοί κυβερνώντες δήλωσαν ότι η ορθόδοξη πίστη είναι ο πιο μεγάλος εχθρός της Ουκρανίας«.

Σε άλλο σημείο του λόγου του, είπε: «Νομίζετε ότι νομιμοποιείστε να παίρνετε τα όπλα και να πυροβολείτε τα δημιουργήματα του Θεού; Αυτοί έχουν όπως κι εσείς μια μητέρα, μια σύζυγο, ένα παιδί. Γιατί οφείλετε να τους σκοτώσετε; To μυστικό είναι πια προφανές: αυτοί μιλούν για μερικές εκατοντάδες αλλά είναι δεκάδες χιλιάδες. Δεν σας δίνω ευλογία να πολεμήσετε. Σας εμψυχώνω για την ειρήνη.

Σκοτώθηκαν περίπου 10.000 στρατιώτες. Δεν κάνω πολιτική αλλά με πόνο σας το λέω δεν πρόκειται για έναν πόλεμο αλλά για έναν εμφύλιο. Καθώς οι κολασμένοι έχουν την προστασία των ΗΠΑ θέλουν να δουν θαμμένους τους ορθοδόξους και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γλεντοκοπάνε τρώνε και πίνουν και γιορτάζουν με αυτό το αιματοκύλισμα της αγίας γης.

Οι ΗΠΑ και η Δύση πληρώνουν αφειδώς για την αιματοχυσία. Το αίμα έχει ξεραθεί στα χέρια και τα ρούχα τους. Όλα αυτά είναι έργο της καταραμένης Ευρώπης για την οποία οι άγιοι Πατέρες είπαν: «μην λατρέψετε το θηρίο” και των Αμερικανών που όπου παρεμβαίνουν σπέρνουν τον όλεθρο και χύνουν αίμα. Τώρα κάθονται πίσω και καιροφυλακτώντας απολαμβάνουν την έκχυση αίματος των χριστιανών μας.

Αδερφοί μου, όλοι το αισθανόμαστε ότι είμαστε στα πρόθυρα ενός Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Γι αυτό σας κραυγάζω μετανοήστε! Ευχαριστώ όλους από την Bucovine, όλους αυτούς τους κατοίκους που όρθωσαν ανάστημα και είπαν με μια φωνή: δεν δίνουμε τα παιδιά μας στο θάνατο».

Τους σημερινούς κυβερνώντες δεν τους θυμάμαι ποτέ σε μια θεία λειτουργία, αυτοί οι κολασμένοι, οι αλητήριοι που δεν έχουν φόβο Θεού που στρογγυλοκάθονται στις τρυφυλές τους καρέκλες και εκδίδουν διατάγματα θανάτου. Δεν υπάρχει παρά μόνο μια προσευχή: Κύριες, αν μπορείτε φωτίστε τους γιατί αυτοί έχουν ζόφο και κόλαση. Η μόνη τους ανάγκη είναι να χύνουν αίμα και σ΄αυτό βρίσκουν ευχαρίστηση. Σατανιστές! Υπηρέτες του διαβόλου. Αν αυτοί δεν σταματήσουν θα τους σταματήσει ο Θεός αλλά τότε θα γίνει μια βαθύτατη θλίψη».Ετικέτες