‘Ενοπλος σκότωσε δύο άτομα σε Εκκλησία της Ρωσικής Απω Ανατολής-Νεκρή μοναχή (φωτο)

Loading...


Συλλυπητήρια και προσευχή από τον Πατριάρχη Μόσχας

Ενοπλος άνοιξε πυρ χθες το πρωί σε εκκλησία στη ρωσική Απω Ανατολή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι – μία καλόγρια κι ένας πιστός – και να τραυματιστούν άλλοι έξι.  Το περιστατικό συνέβη στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως, στην περιοχή  Γιούζνο-Σακχάλισκ, στο Σακχάλιν, ένα μεγάλο νησί στο Βόρειο Ειρηνικό.
Οι τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται με τραύματα από πυροβολισμούς στα πόδια, δεν διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο, όπως δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Τύχων.

Ο ένοπλος συνελήφθη και βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών αρχών. Ακόμη δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα αίτια της επίθεσης. Σύμφωνα με την ρωσική ερευνητική επιτροπή, ο ένοπλος αναγνωρίστηκε. Πρόκειται για έναν φύλακα σε τοπικό γραφείο και αντιμετωπίζει ισόβια ποινή κάθειρξης, ενώ θα εξεταστεί και από ψυχολόγους.

1

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών,χθες στη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνοο  Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος προσευχήθηκε για την ανάπαυση των ψυχών των νεκρών και των τραυματιών της Γιούζνο-Σάχαλινσκ:

Ο ίδιος ο Πατριάρχης Μόσχας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον αρχιεπίσκοπο Τύχων για το θάνατο των ανθρώπων:  

Σεβασμιώτατε, !

Τα νέα από τη σημερινή βάναυση σφαγή των ενοριτών στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως της Επισκοπής Yuzhno-Sakhalinsk και την βεβήλωση του ναού  γέμισαν θλίψη την ψυχή μου.

Την ημέρα μνήμης των Αγίων Νεομαρτύρων και Ομολογητών της Ρωσικής Εκκλησίας, που γιορτάστηκαν με τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο, μαζί με πολλούς επισκόπους, κληρικούς και λαϊκούς προσευχηθήκαμε για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων, της μοναχής Ludmila (Pryashnikovoy) και του ενορίτη, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό, αλλά και για όσους έχουν τραυματιστεί από τα  χέρια του κακοποιού.

Θα ήθελα να εκφράσω σε εσάς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Παρακαλώ να διαβιβάσετε στον γιος της μοναχής Ludmila – ηγούμενο Φιλάρετος (Pryashnikovu) τη στήριξή μας. Η τραγωδία αυτή δείχνει πόσο πολύ η κοινωνία μας χρειάζεται πνευματική θεραπεία και την ηθική ανανέωση.

Ο Ελεήμων Κύριος να ευλογήσει τις ψυχές των υπηρετών του που αναχώρησαν για την κατοικία των δικαίων, και να ενισχύσει τις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους και να δώσει μια ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

+ Κύριλλος, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών

1Ετικέτες