Εναρξη Εργασιών Διεθνούς Συνεδρίου από τον Πατριάρχη Μόσχας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την έναρξη εργασιών των ΚΓ’ Χριστουγεννιατικών Εκαπιδευτικών Αναγνώσεων με τίτλο “Ο Πρίγκιπας Βλαδίμηρος. Πολιτιστική επιλογή των Ρως” κήρυξε στις 21 Ιανουαρίου 2015 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος στο Κρατικό Μέγαρο Κρεμλίνου Μόσχας. Επίσης ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας προήρευσε της συνεδριάσεως ολομέλειας.

Το προεδρείο απάρτιζαν η Πρόεδρος της Άνω Βουλής κα Β. Ματβιένκο, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Θρησκευτικής Παιδείας και Κατηχήσεως και της Οργανωτικής Επιτροπής των Διεθνών Χριστουγεννιατικών Εκπαιδευτικών Αναγνώσεων Μητροπολίτης Ροστώφ και Νοβοτσερκάσκ Μερκούριος, ο απεσταλμένος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κεντρική Ομοσπονδιακή Περιφέρεια και Πρόεδρος της Ομάδας εργασίας παρά τον Προέδρο της Ρωσίας για την οργάνωση εκδηλώσεων για τη μνήμη του Αγίου Ισαποστόλου Πρίκιπος Βλαδιμήρου κ. Α. Μπεγκλώφ, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Β. Μεντίνσκι κα.

Την τελετή παρκολούθησαν 6 χιλιάδες άτομα μεταξύ των οποίων μέλη της Ιεράς Συνόδου και του Ανωτάτου Εκκλησιαστκού Συμβουλίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, Ιεράρχες του Πατριαρχείου Μόσχας, εκπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, μέλη των οργανωτικών επιτροπών επί τῃ οργανώσει της επετείου χιλίων ετών από την κοίμηση του Αγίου και Ισαποστόλου Πρίγκιπος Βλαδιμήρου, μέλη του Διομολογιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως της Μόσχας, επικεφαλής και εκπρόσωποι των διπλωματικών αρχών, κα.

Στο φόρουμ μετέχουν περισσότεροι από 15 χιλιάδες άτομα από τις χώρες της κανονικής ευθύνης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας. Στα πλαίσια των ΚΓ’ Χριστουγεννιατικών Αναγνώσεων θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 150 συνέδρια, στρογγυλά τραπέζια, παρουσιάσεις κλπ, όπου θα γίνει αναταλλαγή εμπειριών, θα παρουσιασθούν καινοτομίες στον τομέα παιδείας, πνευματικής και ηθικής εκπαιδεύσεως, ιεραποστολής και κατηχήσεως, κοινωνικού, έργου, ενασχολήσεως με τους νέους και φυλακισμένους, στις σχέσεις με τους ομογενείς εξωτερικού, τη συνεργασία της Εκκλησίας και κοινωνίας, τις επαφές με τα ΜΜΕ κα.
Την κεντρική ομιλία κατά την έναρξη των εργασιών παρουσίασε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος.

Ἐν συνεχεία ο απεσταλμένος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κεντρική Ομοσπονδιακή περιφέρεια κ. Α. Μπεγκλώφ ανέγνωσε το μήνυμα του Προέδρου της χώρας κ. Β. Πούτιν και παρουσίασε την ομιλία του επί του θέματος.
Ακολούθησε η εισήγηση της Προέδρου της Άνω Βουλής κας Β. Ματβιένκο.
Ο Υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας κ. Β. Μεντίνσκι ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού της Ρωσίας κ. Ντ. Μεντβέντεφ και παρουσίασε τη δική του ομιλία.
Το μήνυμα του δημάρχου της Μόσχας κ. Σ. Σομπιάνιν ανέγνωσε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διαπεριφερειακής συνεργασίας, εθνικής πολιτικής και επαφών με τους θρησκευτικούς οργανισμούς της Μόσχας κ. Γι. Αρτιούχ.
Στα πλαίσια της τελετής ενάρξεως προβλήθηκε βίντεο υλικό σχετικά με το μορφωτικό έργο της Εκκλησίας, τη συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας, τους διαφόρους διαγωνισμούς.
Ἐν κατακλείδι του επίσημου μέρους της εκδηλώσεως δόθηκε συναυλία.

Θεία Λειτουργία προ του Συνεδρίου

Της Θείας Λειτουργίας προ της ενάρξεως εργασιών των ΚΓ’ Διεθνών Χριστουγεννιάτικων Εκπαιδευτικών Αναγνώσεων προεξήρχε στις 21 Ιανουρίου 2015 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Μόσχας.

Επίσης συλλειτούργησαν τα μόνιμα μέλη της Ιεράς Συνόδου οι Μητροπολίτες: Κρουτίτσης και Κολόμνας Ιουβενάλιος, Τασκένδης και Ουζμπεκιστάν Βικέντιος, επικεφαλής της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κεντρικής Ασίας, Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκας Βλαδίμηρος, Πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Μόσχας, Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Ροστώφ και Νοβοτσερκάσκ Μερκούριος, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Θρησκευτικής Παιδείας και Κατηχήσεως, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Διεθνών Χριστουγεννιάτικων Αναγνώσεων, πλειάδα Ιεραρχών της Ρωσικής Εκκλησίας, μέλη του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και Οργανωτικής Επιτροπής των Διεθνών Χριστουγεννιάτικων Αναγνώσεων, κληρικοί και μέτοχοι των εκδηλώσεων.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο απεσταλμένος του Προέδρου στην Κεντρική Ομοσπονδιακή Περιφέρεια κ. Α. Μπεγκλώφ κα.

Ο Αγιώτατος κ. Κύριλλος τέλεσε εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Ηλία Τιάγκιν, κληρικό του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λεφόρτοβο Μόσχας.

Μετά το κοινωνικό ο Μητροπολίτης Μερκούριος ανέγνωσε το Μήνυμα του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου προς το πλήρωμα της Ρωσικής Εκκλησίας επί τῃ χιλιετεία από κοιμήσεως του Αγίου Ισαποστόλου Πρίγκιπος Βλαδιμήρου.

Μετά τη λήξη της Θείας Συνάξεως ο Αγιώτατος κ. Κύριλλος κήρυξε το θείο λόγο και εν συνεχείᾳ ευχήθηκε στο Μητροπολίτη Ροστώφ και Νοβοτσερκάσκ για τα γενέθλιά του προσφέροντας σ΄αυτόν ένα αρχιερατικό σετ φιλοτεχνημένο για την επέτειο 700 ετών από γεννήσεως του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ.

2201rus.jpg
2201rus1.jpg
2201rus2.jpg
2201rus3.jpg
2201rus4.jpg
2201rus5.jpg
2201rus6.jpg
2201rus7.jpg
2201rus8.jpg


Ετικέτες