Εγινε η επανεκκίνηση της λειτουργίας στα ερείπια του ναού στο Κρόνσταντ

Loading...


Ξεκίνησε πάλι η λειτουργία κοντά στο μοναδικό στην πόλη ναό του Αγίου Ιωάννη του Κρόνσταντ, μεταδίδει η ιστοσελίδα «Ρωσική Άνοιξη».

Στα τέλη Αυγούστου στους βομβαρδισμούς από το πυροβολικό της πόλης, την ώρα του Εσπερινού, το βλήμα κατέστρεψε τους δοκούς του ναού οι οποίοι έπεσαν στα κεφάλια των πιστών.

Τρία άτομα σκοτώθηκαν, μερικοί άλλοι τραυματίστηκαν βαριά. Ανάμεσα στους τραυματισμένους ήταν ο πρωθιερέας Σεργκέι Πίβεν.

Όπως είπε ο ηγούμενος του ναού, πρωθιερέας Γκεόργκι Τσιγγανόφ, η λειτουργία τελείται στο ύπαιθρο, κοντά στα ερείπια του ναού, και όταν έχει άσχημο καιρό στο χώρο της καλοκαιρινής κουζίνας κοντά στο ναό. Στο έδαφος της ενορίας λειτουργεί το κέντρο της συλλογής της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους παθόντες από τους βομβαρδισμούς οι οποίοι δεν σταματούν ούτε τις ημέρες της εκεχειρίας.

Μέχρι πρόσφατα η ενορία αμισθί βοηθούσε να απομακρύνονται οι οικογένειες από τους βομβαρδισμούς σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας και έως τα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Αφού επέστρεφε από μια τέτοια τακτική διαδρομή στα σύνορα της Ρωσίας, σκοτώθηκε ο ενοριακός οδηγός, βοηθός του επιτηρητή του ναού Βιατσεσλάβ Γκουσακόβσκι. Αργότερα τα ουκρανικά ΜΜΕ κατηγόρησαν τον σκοτωμένο οδηγό για τη μεταφορά όπλων και εκρηκτικών.

Ο ναός προς τιμή του Αγίου Ιωάννη του Κρόνσταντ ανεγέρθηκε πάνω από είκοσι χρόνια πριν, με προσπάθειες του μελλοντικού επισκόπου Βαρνάβα του Μακεέβσκοε (τότε πρωθιερέα Βιατσεσλάβ Φιλάτοφ) και δεν γίνεται να αποκατασταθεί. Ως εκκλησία στο μέλλον αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το κτίριο του κυριακάτικου σχολείου που κατασκευάζεται τώρα.Ετικέτες