Ανήσυχος για την εξάπλωση σεκτών στην Απω Ανατολή ο Πατριάρχης Ρωσίας

Loading...


Συνάντηση είχαν ο Πατριάρχης Ρωσίας, Κύριλλος, με τον Υπουργό Ανάπτυξης της Απω Ανατολής Alexander Galushka, τους εκπροσώπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Απω Ανατολή και Αρχιερείς στο Khabarovsk.

Ο Πατριάρχης στάθηκε στα φαινόμενα των νέο-θρησκευτικών αιρέσεων με μια περίπλοκη καταγωγή και την νομιμοποίηση των ομάδων αυτών που δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθοδοξία και που ο αριθμός πιστών υπερβαίνει των αριθμό των Ορθόδοξων κοινοτήτων.

Ο Πατριάρχης Ρωσίας, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η Απω Ανατολή αποτελούσε τόπο εξορίας με μια μόνο Ορθόδοξη Εκκλησία ανατολικά του Ιρκούτσκ. Η μεγάλη απόσταση για την συμμετοχή στις ακολουθίες, αποτελούσε τον λόγο που οι άνθρωποι βρισκόταν σε πνευματικό κενό, που οι αιρέσεις αυτές προσπάθησαν να αναπληρώσουν.
Ο Πατριάρχης είπε χαρακτηριστικά: “Το πνευματικό κενό δεν μπορεί να διαρκέσει για πολύ, και συγκεκριμένα για την Απω Ανατολή, όπου οι παράνομες θρησκευτικές ομάδες που ήταν ασυμβίβαστες με την Ορθοδοξία και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων, άρχισαν να εμφανίζονται, με αποτέλεσμα να αυξηθούν”.

Ο Πατριάρχης Ρωσίας προτείνει τέλος ένα πρόγραμμα για την αναβίωση της Ορθόδοξης ζωής στην Απω Ανατολή, πράγμα που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και τουλάχιστον πριν είκοσι χρόνια.Ετικέτες