Στον Πρωθυπουργό ελεγκτές του ΣΔΟΕ για ωμές παρεμβάσεις στο έργο τους

Loading...


Του Γιάννη Κανελλάκη

Συχνά είναι τα κρούσματα από πολιτικούς.

Τα τελευταία κρούσματα «παρανομίας», από επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων και το «νταηλίκι» ορισμένων απέναντι σε όργανα του ΣΔΟΕ, να «αγνοούν την νομοθεσία και την εφαρμογή των νόμων», ήταν ένα από τα θέματα στην ατζέντα του υπουργού Οικονομικών, στην ενημέρωση του, στον πρωθυπουργό, μετά την επιστροφή του από τις Η.Π.Α.


Παράλληλα, όμως, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν, ότι «δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι –ελεγκτές του ΣΔΟΕ, που δέχονται παρεμβάσεις στην εκτέλεση του έργου τους, από πολιτικούς, οι οποίοι έχουν κάποιες σχέσεις με επιχειρηματίες, οι οποίοι ελέγχονται».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι «ελεγκτές φορολογικών παρεμβάσεων, του ΣΔΟΕ, απειλούν και προειδοποιούν, ότι θα φθάσουν ακόμη και στο γραφείο του πρωθυπουργού, να καταγγείλουν πολιτικούς, υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές και άλλους, οι οποίοι παρεμβαίνουν ωμά, στο έργο τους, όταν πληροφορούνται ή ειδοποιούνται ότι ελέγχουν δικούς τους επιχειρηματίες».

Μάλιστα, ελεγκτές του ΣΔΟΕ «έχουν καταγγείλει κατά καιρούς»,όπως πληροφορηθήκαμε, παρόμοια περιστατικά και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, ότι πολιτικά πρόσωπα παρεμβαίνουν στο έργο τους, χωρίς ποτέ να γίνει καμία ενέργεια. Απλά τους έλεγαν ότι «θα ενημερώσουν αρμοδίως» και το θέμα σταματούσε εκεί. Καταλαβαίνετε το είδος της διαπλοκής».

Το φαινόμενο αυτό «της διαπλοκής και της σήψης», όπως λένε ελεγκτές, του ΣΔΟΕ, το διαπιστώνουν όταν

μπαίνουν σε νυχτερινά κέντρα, ή άλλες επιχειρήσεις, για έλεγχο και επιχειρηματίες τους «απειλούν με συνέπειες που θα έχουν από δικούς τους, αν τους γράψουν ή τους σφραγίσουν το μαγαζί».

Ο υπουργός Οικονομικών, έχει σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερωθεί κατά καιρούς για «παρόμοια κρούσματα διαπλοκής, σήψης αλλά και παρεμβάσεων σε ελεγκτές του ΣΔΟΕ, κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, και ζήτησε να μην υποκύπτουν σε απειλές απ΄ όπου κι αν προέρχονται».

Ελεγκτές, όμως, ενημερώνουν τακτικά, όπως έγινε γνωστό, υπεύθυνους της υπηρεσίας τους, ότι «κάποιες φορές κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους, γιατί ορισμένοι, ιδιαίτερα ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, επικαλούνται φιλία υπουργού, ή υφυπουργού, ή βουλευτή ή κάποιου άλλου δημόσιου παράγοντα και τους συνιστούν να φύγουν από το μαγαζί «πριν είναι αργά» για τους ίδιους».

Και αυτά τα φαινόμενα, ελεγκτές «θέλουν να τα καταγγείλουν στον πρωθυπουργό, ώστε να δώσει εντολή σε αρμόδιους υπουργούς και αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τους ελέγχους σ΄ όλη την επικράτεια».

Από το υπουργείο Οικονομικών, πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, «πρόκειται να στείλει εγκύκλιο στις περιφερειακές εφορίες (Δ.Ο.Υ.), ώστε να δραστηριοποιηθούν περισσότερο στους ελέγχους και να είναι αυστηροί και άκαμπτοι, στις οποιεσδήποτε παραβάσεις διαπιστώνουν» και να ενημερώνουν το υπουργείο για όποιες παρεμβάσεις γίνονται από «προστάτες» τους.

Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας φέρεται ότι είπε «ότι αν κάποιοι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, ή άλλοι παράγοντες του τόπου, πιστεύουν ότι με την μονόπλευρη λιτότητα και με το «νταβατζιλί» τους υπέρ ημετέρων, θα ανακάμψει η οικονομία, είναι πολύ γελασμένοι. Είναι προτιμότερο να πάνε στο σπίτι τους!»