Στην Μόσχα πάει ο Α.Τσίπρας τον Οκτώβριο

Loading...


Συνάντηση και συζήτηση σε βάθος για διμερή και περιφερειακά θέματα είχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Ανω Βουλής της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί την Μόσχα τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πολιτική βούληση για ανάπτυξη των διμερών ελληνορωσικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, θέση που εξέφρασε και η Ρωσίδα αξιωματούχος, τονίζοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι η Μόσχα επιθυμεί την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών, στηριζόμενες στον αλληλοσεβασμό.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική προσέγγιση από την κυβέρνηση στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, σημείωσε, όμως, ότι είναι θετικός στις διακρατικές συνέργειες που μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και τη διμερή συνεργασία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το κόμμα του δεν ζητά και δεν πρόκειται να εξαρτήσει την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία από τις θέσεις που εκφράζουν τρίτες πλευρές, όπως η ΕΕ.

Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και έτσι θα μείνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους και θα ζητά την άδεια τρίτων για να συνεργαστεί με άλλες χώρες, διευκρίνισε.Ετικέτες